Bloed, brutaliteit en Spaanse bananen komen samen in My Friend Pedro

Van Devolver Digital en eenmansontwikkelaar DeadToast Entertainment komt een bizarre samensmelting van brutaliteit een shoot ‘em up-gameplay in de vorm van My Friend Pedro. Het vlotte indie-spelletje was al langer openlijk in productie, maar heeft met de E3 2018 een bom aan nieuwe beelden en informatie gekregen.


Naast de uitbundige Bananas trailer die getoond werd op de ludieke Devolver Big Fancy Press Conference weten we nu ook dat My Friend Pedro ontwikkeld wordt voor pc-platform Steam en Nintendo Switch, waarop de shooter ergens begin 2019 het daglicht moet zien.

My Friend Pedro laat je in de schoenen stappen van een nog naamloze protagonist, die op verzoek van een banaan met een Spaans accent een heleboel nare kerels aan gort knalt. Bijgestaan door dual wielding, slow motion krachten, kogelwerende pannen, skateboards en letterlijk alles wat je maar richting een vijand kunt schoppen, dans je zo door legio lastige levels.

De Zweedse ontwikkelaar Victor Ågren, die eerder onder Media Molecule werkte aan LittleBigPlanet 3 en Tearaway, is verantwoordelijk voor het bizarre spelletje. In het verleden leverde de Zweed al eerdere versies van My Friend Pedro af op Newgrounds, maar doet hij dat nu dunnetjes over met bakken aan nieuwe ervaring en expertise.

Meer informatie en beeldmateriaal van My Friend Pedro vind je voorlopig op de officiële website van DeadToast Entertainment.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Heccer's avatar

    Kicke