Word zelf een Panzerhund in VR met Wolfenstein: Cyberpilot

Jammer genoeg wist de virtual reality spin-off van Wolfenstein 2: The New Colossus het niet meer te redden in de Bethesda E3 Showcase, maar een dagje later werd deze alsnog onthuld. Wolfenstein: Cyberpilot laat je in VR nazi’s verslinden en verbranden, met nota bene hun eigen wapentuig.

In Cyberpilot stap je in de schoenen van een rebelse hacker, zo’n twintig jaar na de gebeurtenissen van Wolfenstein 2. De VR-game laat je in het specifiek Parijs bevrijden van het nazi-regime, door de controle te nemen over Duitse oorlogsmachines zoals de iconische Panzerhund, maar ook legio andere technische foefjes.


In tegenstelling tot Bethesda’s eerdere VR-inzet, probeert Cyberpilot niet de volledige Wolfenstein-ervaring om te zetten naar de virtuele wereld. Wat dat betreft, breekt de insteek met bijvoorbeeld met The Elder Scrolls V: Skyrim VR en Fallout 4 VR.

Heel veel meer over Wolfenstein: Cyberpilot is tot dusver niet uit de doeken gedaan. Voor nu moeten we het vooral doen met de aanvankelijke onthullingstrailer en een releaseperiode die ergens in 2019 zal komen te liggen.

Op de E3 2018 is Wolfenstein: Cyberpilot al speelbaar en wel. We houden onze vingers gekruist voor een extra tijdslot bij onze correspondenten te Los Angeles, Peter en Marcel…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren