Meer informatie bekend over Cyberpunk 2077 via E3-demo

Tijdens de Xbox Media Briefing op de E3 werden we eindelijk verwend met de eerste beelden van Cyberpunk 2077, waarin ook nog eens een geheime boodschap verwerkt was met meer informatie. Inmiddels druppelen de details over het spel van de beursvloer, waar een speelbare demo wordt getoond.

Zo weten we nu bijvoorbeeld dat Cyberpunk een first-person-perspectief kent, waarbij de voertuigen in de derde persoon of eerste persoon kunnen worden bestuurd. Ontwikkelaar CD Projekt RED noemt de game een first-person RPG en heeft het liever niet over een FPS. Er zullen dan ook tal van statistieken en customisations aanwezig zijn die van invloed zijn op je wapens en skills. In zekere zin doet Cyberpunk 2077 een beetje denken aan RPG-shooters als Destiny 2 of The Division, waarbij er een health bar boven vijanden verschijnt en rondvliegende getallen die tonen hoeveel schade je hen toebrengt.


Daarnaast is er wat bekend over de protagonist in de game, genaamd V. Deze naam is natuurlijk uiterst genderneutraal, en niet zomaar: je kunt er in Cyberpunk 2077 voor kiezen om te spelen als man of vrouw. Als speler kun je V vervolgens uitdossen met allerlei verschillende gadgets die van invloed zijn op hoe je je geschillen met tegenstanders uitvecht: ga je voor een soort cyberninja, met vaardigheden als wall run en melee-aanvallen die vijanden in één klap omleggen, of ga je meer op de defensieve toer?

V wordt bovendien vergezeld door Jackie, een boom van een kerel die flink zijn mannetje in vuurgevechten. Zo kan hij auto’s optillen om die te gebruiken als schild tegen vijandig vuur. Hoewel het niet bekend is of je ook andere partners kunt kiezen, lijkt Jackie een belangrijke rol te spelen in het verhaal.

Hetzelfde geldt voor de dialogen: er zijn tal van statistieken, abilities en augments beschikbaar die beïnvloeden hoe je gesprekken met andere personages verlopen. Ook kun je het achtergrondverhaal van V aanpassen, wat ook weer allerlei invloeden heeft op het verloop van het verhaal en dialogen. Natuurlijk wil CD Projekt RED niet té veel kwijt over dit aspect, aangezien deze informatie gevoelig is voor spoilers.


Dan nog wat weetjes over de spelwereld, genaamd Night City. Deze fictionele stad ligt in Noord-Californië en is opgedeeld in zes districten. Die verdeling wil echter niet zeggen dat de wereld van Cyberpunk 2077 geen open wereld kent: je kunt gewoon tussen de districten reizen, zonder ook maar enige laadtijd. Om je te helpen je door deze enorme wereld te verplaatsen, zullen er veel verschillende voertuigen in de game zitten, hoewel nog niet bekend is om wat voor vehikels het zal gaan.

Daarnaast is de wereld in Cyberpunk 2077 behoorlijk interactief. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties in de game aanraken, waarna je het aanwijzingen in de HUD krijgt om het aangeprijsde product te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weg naar een frisdrankautomaat als je reclame ziet voor een drankje dat je health langzaam laat regenereren.

Tot slot heeft Eurogamer quest designer Patrick Mills mogen interviewen, waarbij onder meer werd gevraagd naar een eventuele multiplayer-modus. Mills antwoordde dat CD Projekt RED zich momenteel richt op de singleplayer-ervaring, hoewel het bedrijf al wél bezig is met het ontwikkelen van multiplayer-technologie (waarvoor de Poolse overheid zelfs zeven miljoen aan subsidie heeft uitgetrokken). Mills sluit niet volledig uit dat er na de release van Cyberpunk 2077 een multiplayer-component wordt ingevoerd, maar áls dat gebeurt, is die sowieso niet beschikbaar op het moment dat de game wordt verscheept.

Heb je de beelden van Cyberpunk 2077 gemist? Check de trailer dan vooral hieronder! Afhankelijk van je baas kan de video gelden als Not Safe For Work.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  awesome

 2.   
  Jerry97's avatar

  Ik heb echt zo veel zin in deze game. En ik heb er ook het volle vertrouwen in dat CD Project Red er een geweldige game van maakt. Ik kan niet wachten!!

 3.   
  Amaraldane's avatar

  Normaal gezien ben ik niet te vinden voor zo’n soort games, maar damn Cyberpunk 2077 wil ik echt wel een kans geven, zeker omdat het gemaakt wordt door CD Projekt. Het klinkt namelijk veelbelovend.

 4.   
  mattioza's avatar

  We zullen er de komende jaren zeker nog van horen, we hebben nog meer informatie nodig om te weten welke richting het echt zal uit gaan. 1 ding is zeker, de game zal naar alle gewoonte reusachtig zijn.

 5.   
  tranceguy's avatar

  Wat ik gezien heb is tof, en maakt wel dat ik zin krijg in die game ja….