ArmA-makers onthullen Vigor; deze zomer nog op Xbox’ Game Preview

Van de makers van de bejubelde ArmA-reeks, Bohemia Interactive, verschijnt plots iets wat niet bepaald parallel loopt met het motief van de ontwikkelstudio. Zojuist werd vanaf de E3 2018 aangekondigd dat Vigor het nieuwe online survivalspel voor Xbox One en pc dient te worden.


Vigor zet spelers in een door een ramp getroffen Noorwegen, in het jaar 1991. Al ploegend door Scandinavisch terrein dienen enkele overlevenden het tegen elkaar op te nemen om gereedschap te verzamelen, een veilig plek op te bouwen en zich te weren tegen andere, minder vriendelijk Noren.

Gelijktijdig met de onthulling verscheen niet alleen een bijbehorende trailer, maar werd meteen aangekondigd dat Vigor deze zomer nog getest zal worden via het Game Preview-programma op de Xbox One. Voor die testfase kunnen Xbox-gamers zich nu al inschrijven via de officïele Vigor website.

Hoe Vigor gameplay-technisch precies zal werken, dat is vooralsnog ietwat mysterieus. Tegelijkertijd doet bovenstaande in-engine trailer wel vermoeden dat het hier om een Battle Royale-achtige titel zou kunnen gaan. Niet gek ook, aangezien toppers in dat genre (waaronder met name PlayerUnknown’s Battlegrounds) vaak afkomstig zijn van mods voor ArmA-spellen.

Naar verluidt moet de game ook op Steam verschijnen, maar Xbox pakte de exclusiviteit voor wat Early Access-vertier, zij het nu dan ondergestoken onder Microsofts eigen Game Preview-vaandel.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    ziet dr erg gelikt uit wekt zeker mn intresse kwa graphics niets op aan te merken vergeleken mrt arma

  2.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    met