Motion controls verplicht in Pokémon Let’s Go

Sinds de aankondiging van Pokémon Let’s Go – en dan met name na het zien van de onthullingstrailer – leek het al noodzakelijk, maar nu is het ook bevestigd: in Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee ben je verplicht motion controls te gebruiken.

Eurogamer wist een verklaring te ontvangen en daarmee te bevestigen dat je gebruik moet maken van de gyroscoop-functie van het apparaat om Pokémon te vangen, of je Nintendo Switch nou op de televisie is aangesloten of niet.

In handheld mode with both Joy-Con attached – you are still required to move around to aim, but you press a button to throw the Pokéball. It is not touch screen like on a smartphone because the Switch is quite a bit heavier than your smart phone.
Er zijn weinig avonturenspellen die spelers verplichten om gebruik te maken van de gyroscoop-functie. Op de Nintendo 3DS kon je in The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D of Majora’s Mask 3D bijvoorbeeld met je boog richten door de handheld te bewegen, maar dit was ook gewoon mogelijk door je controlstick een richting op te duwen. Recentelijker kwam The Legend of Zelda: Breath of the Wild echter al die gamers verplicht om de gyroscoop van de Nintendo Switch (of Nintendo Wii U) in te zetten om enkele puzzels in Shrines op te lossen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren