Days Gone verschijnt begin volgend jaar; meer details over de game bekendgemaakt

In de aanloop naar de E3, doet PlayStation al een aantal aankondigingen de aankomende dagen en vandaag was het de beurt aan Days Gone. We weten natuurlijk al een ruime tijd dat de game in ontwikkeling is, maar na een aantal keer uitgesteld te zijn is er vandaag een releasedatum bekendgemaakt.

Op 22 februari 2019 verschijnt de zombie-survivalgame exclusief op de PlayStation 4. Naast een nieuwe toffe trailer, zijn er ook wat details losgelaten over Days Gone. Er is onder andere een nieuwe menselijke factie aankondigd; Rest In Peace of R.I.P is een groep mensen die de Freakers (zombies) aanbidt. Ze kleden zich als de rondrennende doden, noemen zichzelf Rippers en vermoorden iedereen die geen zombie is. Mocht een groep Freakers het alsnog op Rippers gemunt hebben, dan weigeren laatstgenoemde om te vechten.


Het virus in Days Gone beperkt zich niet alleen tot mensen, maar ook dieren kunnen slachtoffer worden. Geïnfecteerde raven of Criers maken jou het leven zuur in grote groepen, maar ook dieren als beren en poemas’s die niet zijn geïnfecteerd, zijn net zo dodelijk. Je grootste vriend in deze game zijn niet zozeer andere mensen, maar je stalen ros.

De motor van hoofdpersoon Deacon, is namelijk de sleutel tot overleven. Je moet dan ook goed zorgen voor je voertuig. Denk aan spoedreparaties en het vinden van brandstof, zodat je nooit stil komt te staan tijdens een zombie-invasie.

Komende E3 geeft PlayStation in de nacht van 11 en 12 juni een persconferentie. Hierin krijgen we waarschijnlijk nog meer te horen over Days Gone en andere projecten uit kamp Sony. Wij gaan de E3 uiteraard op de voet volgen vanuit GNHQ en Los Angeles, dus hou GamersNET de komende week goed in de gaten!

  1.   
    tranceguy's avatar

    Hmmm ook deze game had gewoon makkelijk dit jaar nog uit kunnen komen, dus onbegrijpelijk weer. Er staat nog zat goed spul op voor volgend jaar en daar gaat alleen maar meer bijkomen, na de E3…