Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Gaat Pokémon Let’s Go de hype van Pokémon Go achterna? | Nieuws Update

Na het immense succes van Pokémon Go, komen Nintendo en Game Freak nu ook op de proppen met Pokémon Let’s Go. Een volwaardige Poké-RPG voor de Nintendo Switch dus, maar wel eentje die kundig samenspeelt met de smartphone-ervaring. Hoe gaat dat precies werken, en is het niet ietwat ‘te laat’? In deze kersverse Nieuws Update schuiven Soraya en Salim aan om alle nieuwigheden te bespreken.

 1.   
  LightFasher's avatar

  Ziet er leuk uit, maar nog niet overtuigd genoeg om een switch te kopen, ondanks dat ik veel PoGo speel.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Ik en mijn vriendin spelen zelf nog altijd veel Pokémon GO en hebben al een Switch, dus voor ons is de keuze vrij simpel, Pokémon: Let’s Go komt erin. Althans, voor mijn vriendin is de keuze vrij makkelijk. Haar favoriete Pokémon aller tijden is Eevee (ja, echt waar), dus ik denk (lees: weet 100.000% zeker) dat dat de versie is die hier in huis komt. De vraag is: komt die Poké Ball Plus er, of is dat toch nét iets te duur?

  Hoe dan ook, Pokémon Yellow is mijn jeugd, dus ook ik ben best wel hyped voor Pokémon: Let’s Go. Maar ik heb het vermoeden dat dit komt omdat ik nog altijd actief Pokémon GO speel én omdat ik opgroeide met Pokémon Yellow. Als die voorwaarden niet (meer) voor jou gelden, snap ik best dat je Let’s Go wilt overslaan en in plaats daarvan wacht op de échte Pokémon RPG die volgend jaar verschijnt.

  Juist daarom vind ik het zo’n raar traject dat de Pokémon-franchise aflegt op de Switch. Eerst aankondigen dat er een core game in ontwikkeling is, dan Pokémon Quest uitgeven, dan Let’s Go en dán pas die eerste échte core-game. Twee games die de potentie hebben om hardcore-fans teleur te stellen en dán pas een “echte” Pokémon-game? Wat mij betreft is dat een zeer gewaagde bedrijfsstrategie…