Uitbreiding World of Tanks: Mercenaries aangekondigd; verschijnt eind deze maand

Wargaming heeft vandaag een nieuwe uitbreiding voor World of Tanks aangekondigd met de naam Mercenaries. De nieuwe content verschijnt al behoorlijk snel, want de expansion verschijnt op 26 juni voor PlayStation 4 en Xbox One.

Mercenaries gooit het roer van World of Tanks radicaal om, want de wereld krijgt een alternatieve realiteit omdat er een verandering in de geschiedenis heeft plaatsgevonden. Eeuwige oorlogen hebben de wereld dermate beschadigd dat soldaten en burgers nu voor zichzelf vechten. In deze aparte vorm van macht ben jij je eigen held, jij bepaalt je eigen regels, maar je kunt natuurlijk andere spelers uitnodigen om te vechten.


De nieuwe content bevat nieuwe tanks alsook een geheel nieuwe tech-tree. In de PvP-modus kom je legio krachtige tanks tegen en uniek Mercenaries-crewleden. De verschillende crewleden hebben zo hun eigen behoeftes en zodoende zijn hun tanks hierop aangepast. De tanks zijn een combinatie van andere tanks, dus deze bestaan uit onderdelen van verschillende gevechtsvoertuigen uit diverse naties. Op 26 juni heb je keuze uit vijf nieuwe tanks en in de komende weken en maanden voegt Wargaming daar nog talloze voertuigen aan toe.

Ook introduceert de ontwikkelaar een nieuwe PvE verhalende campagne genaamd ‘The Heist’, waarin spelers in de alternatieve wereld van Mercenaries worden gedropt. Dit verhaal omvat actievolle gevechten, spionnen en nucleaire spanningen. The Heist is een campagne van een groep Mercenaries die ingehuurd zijn om een overval te plegen bij een geheime faciliteit. Een klant heeft deze groep de missie gegeven om nucleair materiaal te stelen, dat hij voor eigen ambities wil inzetten. Echter, de Mercenaries komen erachter dat het geen eerlijk spelletje is en dat ze midden in een samenzwering tussen de Verenigde Staten en Sovjet Unie zijn beland. De campaign is solo of online coöperatief met een vriend of vriendin te spelen.

Niet alleen in het verhaal spelen de Mercenaries natuurlijk de hoofdrol, over de gehele game spelen ze een belangrijke rol in World of Tanks. Zo krijgt de game nieuwe multiplayer maps die aangepaste versies zijn van favoriete maps van spelers. De Mercenaries-tanks zijn een toevoeging op de al 680 bestaande tanks in de game, die in de matches gekozen kunnen worden. De nieuwe tanks zorgen dus ook voor een nieuwe speelstijl en strategie.

Wargaming noemt World of Tanks: Mercenaries de toekomst van de game op de consoles. In de toekomst kunnen we nog meer content en frequente updates verwachten omtrent de nieuwe uitbreiding.

Bekijk hieronder de eerste trailer en screenshots van World of Tanks: Mercenaries.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren