Red Dead Redemption 2 Special Editions krijgen exclusieve verhaalcontent

Rockstar heeft onthuld dat de Special Edition en Ultimate Edition van Red Dead Redemption 2 exclusieve verhaalcontent krijgen. Dit zal gebeuren in de vorm van een missie “The Bank Robery” en een exclusieve “Gang Hideout”. Hoewel sommige mensen dachten dat het om tijdelijke exclusiviteit zou gaan, is nu duidelijk geworden dat deze DLC echt exclusief is en blijft voor de speciale edities van de game.

Via Twitter is er al stevige kritiek geuit richting Rockstar. Gamers verwachten wel vaker wat exclusieve content voor speciale edities, maar dan vaak in de vorm van skins of andere cosmetische zaken. Fans van Rockstar zijn echter niet gewend om verhalende content te missen als ze niet voor de duurdere edities van de game kiezen.

Uiteraard is het nog maar de vraag hoe omvangrijk deze DLC zal zijn. Misschien is het veel minder dan we nu op voorhand denken. Rockstar kan natuurlijk ook op een later moment alsnog besluiten de content beschikbaar te maken voor alle spelers, al moeten we daar in eerste instantie dus niet op rekenen.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Was gister al bekend maar ik ga toch altijd voor de Collectors edition, dus zoek een baan en ga voor de edition zou ik zeggen, maar niet die mooie box, want die neem ik al bij Bol.

  Er waren ook sites die dachten dat het gelekt was in de Microsoft store, omdat ze het nieuws niet volgen van majornelson.com want daar was het gewoon aangekondigd, maarja dat is Microsoft en geen Sony, dus daar mag niet teveel goed nieuws over komen natuurlijk.

  Laten we blij zijn dat ze geen exclusieve DLC doen voor een console, want dat is pas echt erg, en worden gamers weer tegenover elkaar neergezet.

 2.   
  WesterW's avatar

  Ik vraag me heel erg af of Rockstar niet zelf doorheeft dat dit het marketingtechnisch uitzonderlijk slecht doet bij (de immer vocale) gamers. Als er één partij is die toch met dit soort onzin weg kan komen, is dat Rockstar wel, maar het blijft een zet waar gamers geenzins baat bij hebben.

 3.   
  mattioza's avatar

  Is toch een pittige streek van Rockstar om zo extra special editions te (proberen) verkopen, benieuwd of het hun verkopen gaat kosten. Waarschijnlijk niet, want er hebben heel wat mensen hype voor. We hebben het in het verleden nog wel gezien als pre-order bonus en limited (special) editions, zo herinner ik mij bv. de extra 3 missies van Far Cry 4. Langs de ene kant wel logisch dat ze het doen, want ze willen/moeten singleplayer games kopen bij release aanmoedigen. Ondanks dat er tegenwoordig veel argumenten zijn om enkele maanden te wachten met de aankoop. Anderzijds is het geen prettige evolutie dat stukken verhaal, die normaal in base game zouden zitten, in special editions of betalende DLC worden gestoken.

 4.   
  Dedsec's avatar

  Yes het is me gelukt na een bericht naar Bol gestuurd te hebben heb ik een link gekregen, en kom ik de Collector box bestellen, maar het spel zit er niet bij, dus er komt nog wel 100 euro bij voor het spel met alle DLC.

  De mensen die dat allemaal wat te duur vinden zouden zich is moeten afvragen, waarom ze zo snel weer een nieuwe PS5 of XBOX willen, want dan betaal je veel meer, en wat je krijgt is dat het beeld ietsje mooier is zucht.

 5.   
  MaTriXX's avatar

  Heb de special editie besteld bij YGZ.