Heroes of the Storm krijgt WarCraft map; draenei Yrel is nieuwste held

Zoals we vanmiddag al berichtten krijgt Heroes of the Storm er een gloednieuwe held en map bij, maar Blizzard heeft de verwachtingen overtroffen. Echoes of Alterac is namelijk aangekondigd: een heus in-game evenement rond de wereld van WarCraft waar de held en het slagveld slechts een onderdeel van zijn.

Het slagveld, dat in de week van 19 juni aan Blizzard’s MOBA wordt toegevoegd, zal Alterac Pass heten en laat je in de bergen van Alterac vechten, een belangrijke locatie in de strijd tussen de Alliance en de Horde. Op deze map vecht je namens de Alliance of vertegenwoordig je de Horde en vernietig je niet elkaars Core, maar is het aan jou om de aanvoerder van de tegenstander om te brengen. In Alterac Pass kun je gevangenen bevrijden, Frost Giants voor je laten vechten en je tegenstanders in de modder lokken om ze daar af te slachten. Meer informatie over het slagveld vind je in de video hieronder.

De nieuwste held die de Nexus onveilig gaat maken is niemand minder dan de draenei Yrel. In haar speelstijl is goede timing essentieel, omdat ze elke aanval kan opladen. Kiezen om nog even te wachten met je aanval, kan worden beloond of worden afgestraft. Yrel lijkt verdedigend te spelen: beide ults richten zich hierop. Meer over Yrel zie je hieronder.

Verder voegt het Echoes of Alterac-evenement nieuwe skins toe voor Auriel (Spirit Healer), Muradin (Vanndar), Varian (Grand Marshal) en Valeera (Nightslayer). Interessanter zijn de nieuwe outfits voor de Horde-tegenhanger: Junkrat gaat verkleed als een goblin sapper en Johanna stapt in de schoenen van een orc van de Warsong clan. Om het rijtje af te maken krijgt Rehgar nog een Drek’Thar skin en hult Garrosh zich in een High Warlord-outfit.

Het evenement komt verder nog met nieuwe portretten, nieuwe mounts en een 50% ervaringsbonus als je met vrienden speelt. Ook voegt het evenement een nieuwe quest toe waarmee je loot chests, warbanners en portretten kunt vrijspelen. Echoes of Alterac begint op 12 juni en loopt tot 9 juli.

 1.   
  WesterW's avatar

  Ik heb nog mijn vraagtekens bij de nieuwe map. Er zitten mijns inziens teveel zaken in die het onnodig moeilijk maken, zoals het gegeven dat het bevrijden van je troepen leidt tot een steeds groter wordende defense boost. Het lijkt erop dat je alleen daarmee een kans maakt om de generaal van de tegenstanders te verslaan, maar dat gaan we nog zien.

  Yrel klinkt dan wel weer interessant: timing voor elke aanval klinkt vermoeiend, maar kan natuurlijk veel voldoening geven als je écht weet wat je aan het doen bent. Ik ben in ieder geval benieuwd wat haar plaats in de meta gaat zijn. Op het moment staan Warriors met displacement aan de absolute top. Wellicht dat ze met haar Righteous Hammer dus een hoog plekje verdient.

 2.   
  Tom's avatar

  Beginnen niet alle mappen ontiegelijk ongebalanceerd en niet goed doordacht?

  Ik kan me van Hanamura nog herinneren dat dat aanvankelijk gewoon écht niet wilde werken, waardoor het eigenlijk aan de (beta-)spelers was om alle kinkslagen eruit te meppen. Zou me niet verbazen als dat hier grofweg op dezelfde wijze getackeld wordt.

 3.   
  WesterW's avatar

  Kinkslagen die zelfs de spelers er overigens niet uit wisten te meppen: Hanamura is al zowat een jaar in de ijskast. Je noemt dus ook wel gelijk eentje. Het is de vraag of Blizzard die map later in een nieuwe vorm een tweede leven wilt geven, maar ik zie dat niet zonnig in.

  Natuurlijk is met iets nieuws komen risicovol, maar je mag hopen dat Blizzard ook zelf intern hun maps goed test. Laten we daar voorlopig maar vanuit gaan.