Gamersnet.nl

ASUS onthult eindelijk eigen smartphone voor gamers; de ROG Phone

Het zat er al even aan te komen, maar ASUS’ antwoord op de Razer Phone is dan eindelijk onthuld. Onder het Republic of Gamers-vaandel verschijnt binnenkort dan toch de zogenaamde ROG Phone, die zich specifiek tot de gamer zal richten.

In wezen gaat het hier om een krachtpatsend stukje smartphone, aangedreven door 2,96 GHZ octa-core Qualcomm Snapdragon 845 CPU en een Qualcomm Adreno 630 GPU, met 8 GB aan LPDDR4 werkgeheugen. Om al die kracht te koelen, introduceert ASUS een eigen GameCool vaporchamber in het apparaat, waaroverheen zelfs een afneembare AeroActive Cooler (hieronder afgebeeld) geplaatst kan worden, mocht het er echt heet aan toe gaan.


Qua schermtechnologie spreken we ook absoluut niet over kattenpis. Een AMOLED-display van 90 Hz knalt beelden met slecht 1 milliseconde vertraging naar je oogballen, terwijl een HDR-beeldbereik en zelfs 108,3% DCI-P3 kleurgamma haalbaar is. De contrastratio doet evenals niet onder, met een ruime 10.000:1-verhouding.

ASUS belooft daarbovenop ook verbeterde besturing in smartphone-spellen te leveren, door programmeerbare AirTriggers op het apparaat te plaatsen. Met slechts twintig gram aan benodigde kracht zijn ze flink responsief, terwijl andere technologieën veelal zwaarder uit de tests komen.

Om ook onderweg langer te kunnen blijven pompen, is de ROG Phone uitgerust met een 4000 mAh accu (waar ook Razer al mee pronkte).


Verscheidene, losse uitbreiding maken de ROG Phone ook iets flexibeler dan anders. Zou kunnen mobiele gamers kiezen voor een TwinView Dock (met dual-screen-handheld-modus) of bijvoorbeeld het Mobile Desktop Dock, om wat meer pc-achtig te kunnen gamen en werken.

Mocht je denken; niks straalt pas écht gamer uit totdat het RGB-verlichting vertoont, ook dán zit je goed bij de ROG Phone. Het mobieltje ondersteunt zowaar ASUS Aura RGB-verlichting en laat zich middels Aura Sync ook daadwerkelijk synchroniseren met je andere Aura-apparatuur.

ASUS’ ROG Phone werd al met veel bombarie onthuld op de Computex-beurs in Taipei, maar kent vooralsnog geen richtprijs of beschikbaarheid voor de Benelux. Sowieso is niet zeker of de smartphone überhaupt onze telecomboeren aandoet, net zoals ook de prijzige Razer Phone nooit officieel is verschenen op onze lokale markt.