Exclusieve Funko van E3 blijkt de Master Chief; een hint naar Halo 6?

De vinylfiguurtjes van Funko zijn geen onbekende in het landschap der games. Legio van onze spellen breiden hun merchandise uit met de koddige Pop-figuurtjes, vaak met wat handmatig opgehoogde exclusiviteit. Soms is het echter ook zo dat deze samenwerking met Funko meer uit de doeken doet dan we zouden verwachten, zoals het geval is bij Halo…

Middels het @OriginalFunko Twitter-account worden vaak genoeg nieuwe vinylfiguurtjes onthuld en weggegeven. En in het geval van een nieuwe tweet, bleek het te gaan om een ‘Master Chief Active Camo’ Funko Pop. Nota bene eentje die moet gelden als een exclusieve uitvoering voor E3 2018:


Nu is een nieuwe Funko Pop van John-117 geen snoeiharde onthulling van het een of het ander, maar het feit dat juist dít een E3-exclusiviteit draagt, doet gamers wel het een en ander vermoeden. Het is immers alweer even angstvallig stil rondom Halo 5: Guardians en ook de Master Chief Collection ligt alweer ver achter ons. Als er één moment is om een nieuwe Halo uit de doeken te doen, dan wordt dat wel op Xbox’ eigen E3 Media Briefing.

Volgende week zondag, 10 juni, vanaf 22:00 uur (Nederlandse tijd) kun je hier op GamersNET de uitzending van Microsofts E3-persconferentie vinden. Gaan we daar de onthulling van een nieuwe Halo zien? Het begint langzaam maar zeker dan toch te dagen, in ieder geval als het aan Funko ligt…

 1.   
  Sa.'s avatar

  JA JA JAAAA!

 2.   
  Heccer's avatar

  Zou echt goed nieuws zijn

 3.   
  mmx's avatar

  Halo 6 ,zou niet gek zijn maar eerst de E3 maar eens afwachten 🙂

 4.   
  Dedsec's avatar

  Ja ik las al dat Microsoft klappen gaat uitdelen, maar liever een nieuwe Gears of war 5 natuurlijk.

 5.   
  Tom's avatar

  Gears of War 5 is waarschijnlijker dan een nieuwe Halo, zou ik ook zo bedenken. Of in ieder geval, dichterbij.

  Ik zeg het nu al een paar weken, maar ik gok het op duidelijke gameplay van Gears of War 5, en een teaser trailertje voor een nieuwe Halo, die ook pas later zal verschijnen.

 6.   
  mattioza's avatar

  Tom schreef, "Gears of War 5 is waarschijnlijker dan een nieuwe Halo, zou ik ook zo bedenken. Of in ieder geval, dichterbij.
  Ik zeg het nu al een paar weken, maar ik gok het op duidelijke gameplay van Gears of War 5, en een teaser trailertje voor een nieuwe Halo, die ook pas later zal verschijnen. "

  Dat gevoel heb ik ook, al zal Halo 6 dan naar alle waarschijnlijkheid voor eind 2019 zijn, de nieuwe Halo is wel een titel dat Microsoft mee wil uitpakken in de drukke eindejaarsperiode. De franchise is toch wel één van hun paradepaardjes (over generaties heen).

 7.   
  Tom's avatar

  Eind 2019 zou ik nog bijzonder haalbaar vinden. Gewoon weer eens een harde Halo met ijzersterke multiplayer, die ditmaal ook volledig Play Anywhere zou kunnen. Het zou de online scene en co-op niet verkeerd doen om in (casual) samenspel de Xbox- en pc-gamers te mengen.