EA Sports: FIFA 19 ziet er op de Switch veel beter uit dan het vorige deel

De formele onthulling van FIFA 19 vindt later deze maand plaats tijdens de E3. Toch zijn er al wat uitspraken gedaan omtrent de nieuwe voetbalgame. In een gesprek met de website Dream Team FC, vertelde ontwikkelaar EA Sports wat meer over de ontwikkeling van FIFA 19 voor de Switch.

Voor veel fans was het een teleurstelling dat FIFA 18 op de Switch een stuk minder fraai oogde dan de versie voor andere platformen. Reden hiervoor was het gebruik van een aangepaste game engine. De krachtige Frostbite engine was (nog) niet geschikt voor de Switch. FIFA 19 moet in elk geval voor verbetering zorgen, zo verklaart Andrei Lazarescu, producent van de onlangs verschenen FIFA World Cup modus. FIFA 19 zal op de Switch wederom niet draaien op de Frostbite engine, maar de ontwikkelaars hebben wel werk gemaakt van aanzienlijk verbeterde graphics.

Ondanks alles sluit Lazarescu het niet uit dat de Frostbite engine ooit zal werken voor de Switch. Men wil alleen niet dat er een krachtige engine gebruikt wordt, die vervolgens stevig omlaag geschroefd moet worden om te passen bij de hardware. De huidige custom engine voor de Switch-versies van FIFA is in elk geval te upgraden door het ontwikkelteam. De engine was nooit bedoeld om slechts één keer te maken en niet meer te verbeteren. Gamers die straks FIFA 19 op de Switch willen spelen, kunnen volgens Lazarescu een duidelijke vooruitgang zien.

Het wachten blijft op meer formeel nieuws rondom FIFA 19. Over iets meer dan een week weten we allicht meer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren