Gerucht: Fallout 76 is een survival RPG vergelijkbaar met DayZ en Rust

Na lang teasen op Twitch werd gisteren dan eindelijk Fallout 76 aangekondigd en nu gaan er geruchten dat de game een survival RPG wordt in de trant van DayZ en Rust. Er gingen na de onthulling al geruchten rond dat het een spin-off zou worden, een soort vervolg op Fallout Shelter of misschien wel een MMO.

Echter, bronnen van Kotaku melden dat Fallout 76 een online survival RPG wordt die veel gelijkenissen kent met DayZ en Rust. Het spel zou dus een volledig andere weg inslaan en geen traditionele singleplayer RPG worden met quests en iconische personages. Het is nog niet bekend welke survivalelementen Fallout 76 zal bevatten.

In Rust start je bijvoorbeeld zonder ook maar een wapen en je zult spullen moeten craften en op zoek moeten naar eten. DayZ daarentegen focust zich meer op combat en het scavengen. De bron zegt verder dat de bouw-mechanics uit Fallout 4 terugkeren waardoor het survivallen logischer klinkt. Het zou zomaar een kern van waarheid kunnen bevatten, want Kotaku postte in december al een 4Chan-bericht die de naam Fallout 76 goed had, en de inspiratie van Rust.

Op 11 juni om 03:30 uur komen we ongetwijfeld meer te weten, want dan houdt Bethesda de E3-persconferentie.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Oehh, nice! Bethesda weet toch altijd te verrassen! Ik moest ook denken aan Elder Scrolls Online, wellicht is dit de Fallout variant daarvan, ben benieuwd!

 2.   
  swklijn1's avatar

  Kotaku vertrouwen terwijl het met Bethesda te maken heeft? Gewaagd.

 3.   
  Rolf31's avatar

  Gewoon singeplayer RPG guys. Geen online gedoe joh

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Gerucht had ik al eerder gehoord, van dezelfde die Fallout 76 ook al wist te voorspellen.. maar hij zei het iets breder dan zoals hier beschreven staat.

 5.   
  mattioza's avatar

  Zou wel goed kunnen, Fallout heeft er natuurlijk ook de setting voor, om zo’n game te maken.

 6.   
  tranceguy's avatar

  Geen SP dus kansloos. Moet gewoon een Sp in zitten. Geef mij maar Fallout 5, dus nope, net zo shit als COD.