Pokémon Quest verschenen voor Nintendo Switch; mobiele release in juni

Vannacht werd Pokémon Let’s Go aangekondigd voor de Nintendo Switch, een spin-off van de hoofdgames die is gebaseerd op Pokémon Yellow. Echter, tijdens diezelfde persconferentie werd nóg een spin-off gelanceerd: Pokémon Quest. Maar waar Pokémon Let’s Go nog enigszins trouw blijft aan de gameplay van de main games, gooit Pokémon Quest het over een geheel andere boeg.

Zo hebben Pokémon nu een blokkenvorm à la Minecraft en speelt het spel zich af op Tumblecube Island. Dat eiland is opgebouwd uit verschillende levels, die je kunt spelen met drie verschillende Pokémon. Nieuwe wezens verkrijg je niet door er speciale ballen naar te gooien, maar door een lekker gerecht voor ze te bereiden met Tasty Cuisine. Elk gerecht trekt Pokémon van een ander type of een andere kleur aan.


Ook is het type van je Pokémon niet bepalend voor hoeveel schade je oploopt in gevechten: een gras-type kan bijvoorbeeld even goed aanvallen van het vuur-type weerstaan als een elektrische Pokémon of zelfs een andere vuur-Pokémon. Met elk level dat je voltooit, worden je blokkenwezens sterker door middel van experience points. Verder verdien je Power Stones tijdens het spelen, die je kunt gebruiken om de statistieken van je Pokémon nog verder op te krikken.

In Pokémon Quest heb je daarnaast niet de volledige controler over je beestjes, aangezien ze zelf op verkenning zullen gaan op Tumblecube Island. Wel is het zo dat je tactische aanwijzingen kunt geven, wat kan helpen in gevechten tegen sterke Pokémon of eindbazen.

Pokémon Quest is een free-to-start-spel, zoals ook Super Mario Run dat is. De game is gratis te downloaden in de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch, maar kent wel microtransacties.

Volgende maand komt Pokémon Quest ook naar iOS- en Android-apparaten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren