State of Decay 2 telde een miljoen spelers in eerste twee dagen na launch

Zombie-survival unicum State of Decay 2 pakte kort na release al meteen een lekker mijlpaal mee; nog geen twee dagen na de release telde de Xbox- en Windows 10-game maar liefst een miljoen spelers. Het heugelijke nieuws (alsmede wat geinige statistieken) werd medegedeeld via de Xbox Wire.

Naast het aantal spelers zijn wisten Microsoft en Undead Labs ook te melden dat ruim 675 miljoen zombies het loodje legden aan hun acties, werden er 6 miljoen rotjes gegooid en zeker 2 miljoen post-apocalyptische boeken gelezen.

Hoeveel van de miljoen spelers voortkomen uit de abonnementendienst van Xbox Game Pass, dat doet Microsoft dan weer niet uit de doeken. Eenzelfde strategie zagen we ook bij Sea of Thieves, die in de eerste week 2 miljoen spelers telde. Ook daarvan werd destijds niet duidelijk hoeveel van die gamers niet écht betaald hebben voor het spel.

Desalniettemin mogen we spreken van een aardig mijlpaal voor State of Decay 2. Opvallend, aangezien wij van GamersNET niet bijzonder goed te spreken waren over Undead Labs’ ondode vervolg, waarvan akte in onder meer onze State of Decay 2 video review:

Doordat veel gamers nu State of Decay 2 kunnen ervaren, zijn wel legio bugs en foutjes ontdekt. Microsoft en Undead Labs laten weten daarvan op de hoogte te zijn, en spoedig met verbetering op de proppen te komen voor getroffen overlevers.

  1.   
    mattioza's avatar

    Zullen waarschijnlijk wel veel Game Pass gebruikers van inzitten.

  2.   
    Tom's avatar

    Dat zou ik inderdaad ook denken. De game heeft door Microsofts push vast wel wat meer following gekregen, maar de kans zit er dik in dat die nummers aangesterkt worden door Game Pass-abonnementen.