Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wat is je allereerste game-herinnering? | Goeie Frag

Normaal vinden we bij GamersNET nostalgie maar een beetje eng, maar onze eigen Soraya was toch heel benieuwd hoe wij in aanraking zijn gekomen met games. In deze nieuwe Goeie Frag bespreken we onze eerste en meest memorabele momenten, in de wereld der games.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  #GOEIEFRAG: Welke auto zou jij graag willen hebben in RL als je uit ALLE racegames kon kiezen. En waarom deze

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  niemand die duck hunt als eerste herrinering heeft…

  die game met de fysieke gun was toch wel gaaf. Tot je het niet kon winnen en zowat met dat pistool op de tv zat.

  en uiteraard mario en donkey kong.. die 2 heb ik ook helemaal suf gespeeld.. totdat de ps2 kwam toen ben ik overgestapt naar sony.

  mijn laatste nintendo console was dan ook de N64 [waar we destijds met een clubje altijd 007 james bond speelde met die golden gun mode]

 3.   
  Kamelot2's avatar

  Red alert op de pc, daarna ps1 met kerst of sinterklaas gehad. Ook red alert erop. Kon je toen niet saven. Kwaad dat ik was als ik moest stoppen om te voetballen op zaterdagochtend haha

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  de eerste mario bros games op de nes

 5.   
  MaTriXX's avatar

  Mijn 1e game herinnering die me lang bij gebleven is toen ik Space Quest van mijn beste vriend (nog steeds) kreeg zo`n 32 jaar geleden en we op een gegeven moment niet verder kwamen, na een maand of 6 kwam ik eindelijk bij veel toeval verder en belde ik gelijk mijn beste vriend op met het nieuws.

  Uiteindelijk dus meer dan een half jaar gedaan om een spel uit te spelen :), als je nu het spel speelt ben je binnen een uurtje klaar :D.

 6.   
  Dennisduin's avatar

  Mijn game tijd begon ook met pokemon blue op de gameboy

  Samen met de mensen uit de buurt pokemon samen en trainen

  Sinds dien niet meer gestopt met pokemon want speel het nog steeds

 7.   
  tijn80's avatar

  Airwolf, Ghostbusters en Summer Games op de Commodore 128. Kan me herinneren dat het altijd een heel gepruts was op het bandje op de juiste positie te krijgen.

 8.   
  Heccer's avatar

  Pong op de Atari en Mario 8 bit met Duckhunt Zelda en Batman van Ubisoft toen dat waren nog is tijden met doubel dragon en bij een vriend Sega och wat een ruzie wat de beste was

 9.   
  Heccer's avatar

  En de Nintendo Hotline in NL haha

 10.   
  Heccer's avatar

  CHILOZZ Ik ook duckhunt

 11.   
  mmx's avatar

  Choplifter mijn eerste game op een tape en Doriath op de commodore 64 🙂 En ook nag aan asteroids op dat Atari ding 🙂 Op de Philips console had ik toen pacman ook TOF 🙂

 12.   
  Novel's avatar

  Leuke Video 🙂

 13.   
  mattioza's avatar

  Midden jaren ’90 hadden we zo’n prehistorische pc waar dan paar spelletjes op stonden en een hele vroege versie van word, mijn favoriet was dat kikkertje die de weg en boomstammen moest oversteken en dergelijke. 😀

  Iets later kreeg ik die oude grijze Gameboy, waar ik Super Mario Land en Pokémon Blue en Yellow (ja meteen de 2, want fanboy, ook was het verschil echt nihil).

  Nieuwe goeie frag: Wat is de grootste faal dat je als gamend kind hebt meegemaakt? (een stommiteit dat je, nu met jarenlange game-ervaring, niet meer zou begaan)

 14.   
  mmx's avatar

  Zelda op de super Nintendo en Super Mario op de N64 daar denk ik nog vaak aan terug

 15.   
  tijn80's avatar

  mattioza schreef, "Midden jaren ’90 hadden we zo’n prehistorische pc waar dan paar spelletjes op stonden en een hele vroege versie van word, mijn favoriet was dat kikkertje die de weg en boomstammen moest oversteken en dergelijke. 😀
  Iets later kreeg ik die oude grijze Gameboy, waar ik Super Mario Land en Pokémon Blue en Yellow (ja meteen de 2, want fanboy, ook was het verschil echt nihil).
  Nieuwe goeie frag: Wat is de grootste faal dat je als gamend kind hebt meegemaakt? (een stommiteit dat je, nu met jarenlange game-ervaring, niet meer zou begaan)"

  Oh ja… Frogger! Die speelden we nog op die 386 Pc’s.

 16.   
  MikeGevers's avatar

  Nou ja, allereerste herinnering… Ik herinner me heel veel random dingen uit mijn verleden, en ook met gaming is dat zo. Mijn allereerste herinnering is enigszins vaag en er is de nodige MS-DOS bij betrokken. Ik meen me te herinneren (disclaimer: ik was toen hooguit 5, waarschijnlijk jonger) dat ik op de pc een soort 3D-achtige Pacman-game in first-person kon spelen. Maar zelfs destijds had ik met mijn beperkte ruimtelijk inzicht moeite om me te oriënteren in het doolhof van muren, aangezien elke muur precies leek op alle andere muren.

  Toevallig houdt deze herinnering me de laatste tijd heel erg bezig (geen idee waarom, waarschijnlijk studie-ontwijkend gedrag), en hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik begin te vermoeden dat het hier ging om een screensaver waarvan ik dácht dat het een spelletje was – en dus dat ik de boel eigenlijk helemaal niet zelf bestuurde. Maar daar kan ik waarschijnlijk op geen enkele manier bevestiging of ontkrachting van krijgen, aangezien dit inmiddels minstens 20 jaar geleden is.

  Dus, om een herinnering op te halen die 100% zeker met gaming te maken heeft, ga ik voor Super Mario 64. Dit omdat Tom al Pokémon Red en Blue (Blue master race!) al heeft genoemd. Geloof het of niet, maar Super Mario 64 heeft mij op de basisschool best wel populair gemaakt in mijn klas. Elke keer als iemand vast kwam te zitten in dat spel, kwamen ze naar mij toe omdat ik bekend stond als Professor Mario (64). Ik kende alle ins en outs van dat spel, dus mensen wisten dat ik het antwoord op hun vragen wel had. In één geval vroeg een klasgenootje zelfs of ik hem bij hem thuis verder wilde helpen met het spel.

  Als kind op de basisschool had ik (om meerdere redenen) best veel moeite om vriendjes te maken, ongetwijfeld grotendeels omdat ik pas later in Helmond kwam te wonen en eigenlijk niemand kende. Super Mario 64 was voor mij echt een manier om de verbinding met mijn klasgenootjes aan te gaan. Best veel mensen hadden een Nintendo 64 met Mario, dus dat was een mooi gespreksonderwerp waar ik toevallig behoorlijk veel van af wist én waar mensen daadwerkelijk interesse in hadden. (Maar verder ben ik totaal niet autistisch, natuurlijk.)

  Kortom: toen kon het game-nerd-zijn je nog populariteit opleveren, omdat mensen (zeker op jongere leeftijd) nou eenmaal een redelijk beperkte keuze hadden in de games die ze speelden. How times have changed. 😳

 17.   
  mmx's avatar

  Ach ja good old ms-dos Ik had toendertijd ook zo een 386 ding gebouwd en heb daar ook leuke games opgespeeld eerlijk gezegd heb ik meerdere consoles gehad ook zo een atari jaguar daar waren ook leuke games voor en ja eigenlijk heb ik elke console uit geprobeerd .De begintijd van de games was een beleving apart en maar naar de Amiga en pc clubs om games te vergaren 🙂 Oh ja de beurzen pfffffffff ook daar was het feest dat vond ik echt een uitje .

 18.   
  Flapjack's avatar

  cosmo cosmic adventure was mijn eerste.

 19.   
  tranceguy's avatar

  Oeh dat ik het eigenlijk niet preciesmeer weet welke mijn 1e gameherinnering was… Ik had games op de P2000T van Philips in de jaren 80 en ook de Atari 2600. Beiden heb ik nog steeds overigens… In de jaren 90 speelde ik vervolgens een hele zooi games grijs via ms dos. Ik had een leverancier endie kon aanelke game komen die je maar wilde. Voor eenknaak per game ofzo, wie weet nog wat een knaak is tegenwoordig haha. EN een andere die ritselde ze gratis voor me. EN dan heb ik het over full games, had ook veel shareware games… Commander Keen, Jazz Jackrabbit, Test Drive, dat soort dingen…. 😀 Ken bijna niemand meer denk ik. Maar het leuke was, en dat was destijds best wel vooruitstrevend, dat je Jazz 2 (gemaakt door een Nederlander!) online multiplayer kon spelen en dat was toen nog meer uitzondering dan regel, zo vabzelfsprekend als nu was dat toen niet. En nog heel lang na release kon dat.