Australië weigert classificering We Happy Few; voorlopig verbod

We Happy Few, de indie survival-titel die zich in een BioShock-achtig Groot-Brittannië van de jaren zestig afspeelt, is geweigerd door het Australische spellenclassificeringsbureau. Dat betekent dat het spel voorlopig verboden is in Australië.

Op het Classification Board van het Department of Communication and the Arts van de Australische overheid is de classificering van We Happy Few geweigerd onder de Games 1(a)-clausule, hieronder in zijn volledigheid te lezen.

The computer game is classified RC in accordance with the National Classification Code, Computer Games Table, 1. (a) as computer games that “depict, express or otherwise deal with matters of sex, drug misuse or addiction, crime, cruelty, violence or revolting or abhorrent phenomena in such a way that they offend against the standards of morality, decency and propriety generally accepted by reasonable adults to the extent that they should not be classified.”
Drugsmisbruik en verslaving spelen een belangrijke rol in het spel en waarschijnlijk ziet het classificeringsbureau dit als een belediging voor de gevestigde normen en waarden.

We Happy Few kan het verbod wellicht nog ontlopen door delen van het spel aan te passen, maar de kans dat dit gebeurt lijkt onwaarschijnlijk. De game was eerder dit jaar al verkrijgbaar op Steam als early access-titel, maar vanaf 1 februari is de pre-purchase-functionaliteit verwijderd.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    BozeBever's avatar

    Is FarCry 3/4 (5 moet ik nog spelen) daar ook verboden geweest? Stond immers strak van de drugsmissies. (pun intended)