S.T.A.L.K.E.R. 2 bevestigd; release gepland voor 2021

Eind 2014 kwam er voor fans van de S.T.A.L.K.E.R. franchise goed nieuws met de heropening van GSC Game World. De ontwikkelstudio was weer in leven en ging weer vol goede moed aan het werk. Lang bleef het stil, maar inmiddels heeft GSC Game World leuk nieuws met de wereld gedeeld: S.T.A.L.K.E.R. 2 is in ontwikkeling!

Het lijkt allemaal nog heel pril, want de officiële website vermeldt alleen een logo en een vermoedelijke releaseperiode van 2021. We moeten er dus nog wel even wachten en het is dus echt een vroege onthulling. Qua details weten we dus nog vrij weinig. Het lijkt aannemelijk dat GSC een licentie heeft genomen op de Unreal Engine 4.

Lang geleden probeerde men al eens een nieuwe S.T.A.L.K.E.R. te realiseren, gebaseerd op een eigen game engine. Dat project ging echter ten onder, samen met de ontwikkelstudio. Nu is er dus weer goede hoop voor alle fans. Ondanks veel uitstel en een moeizaam vervolg heeft de franchise nog steeds behoorlijk wat liefhebbers over de hele wereld.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik heb een kort maar krachtig woordje!

  YES!!!!!

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  geplant voor 2021 maar in die tussentijd word die nog een paar keer uitgesteld

 3.   
  BozeBever's avatar

  Ben wel benieuwd. Vond de sfeer, het verhaal en de graphics van STALKER best wel okay! Jammer dat het werd geteisterd door een shitload aan bugs waardoor het, zeker in het begin, tegen het onspeelbare aan zat. Hoop dat ze er van hebben geleerd.

 4.   
  MBgamer's avatar

  Za dit voor huidige consoles uitgebracht worden?
  Of zullen we tegen die tijd alweer nextgen consoles zijn?
  Ik erger me nog steeds best vaak aan de slechte kwaliteit games op de normale ps4.
  Kan niet wachten op een nieuwe playstation