Gran Turismo meer dan 80 miljoen keer verkocht

Gran Turismo, de serie racegames exclusief voor PlayStation-platformen, heeft een fraaie mijlpaal behaald. Sony Interactive Entertainment laat namelijk weten dat de serie inmiddels voor 80,4 miljoen verkochte games heeft gezorgd. Dit enorme aantal bereikte men in een periode van ruim 20 jaar tijd.

De franchise ging in 1997 van start op de PlayStation in Japan. Het laatste deel, Gran Turismo Sport, verscheen in oktober 2017. Het meest succesvolle deel uit de serie, wat betreft verkochte games, is tot dusver Gran Turismo 3: A-Spec voor de PlayStation 2. Deze editie wist bijna 15 miljoen keer over de toonbank te gaan. Sinds Gran Turismo 6 in 2013 voor de PlayStation 3 verscheen, zijn de verkoopcijfers per nieuwe editie echter wat omlaag gegaan.

Het totale aantal van ruim 80 miljoen blijft echter indrukwekkend. Naar alle waarschijnlijkheid is het nu wachten op de onthulling van Gran Turismo 7.

 1.   
  tranceguy's avatar

  Ben benieuwd hoeveel er van GT Sport over de toonbank zijn gegaan. Kijk zeker uit naar GT 7 want SPort zie ik als een leuk tussendoortje. Het is wachten op de eerstvolgende full race titel, deeltje 7 dus… Maar heb er nog niks over gehoord. Hoop wel dat ze er al mee bezig zijn.

 2.   
  mattioza's avatar

  tranceguy schreef, "Ben benieuwd hoeveel er van GT Sport over de toonbank zijn gegaan."

  Exacte cijfers zijn niet bekend, maar het moet rond/tussen de 3,5 en 4,5 miljoen stuks zijn.