Stardew Valley multiplayer beta verloopt goed; bugfixes onderweg

Sinds afgelopen dinsdag is dan eindelijk de multiplayer van Stardew Valley in beta. Na anderhalf jaar lang solo te boeren, kunnen we nu dan eindelijk gezamenlijk een weelderig erf onderhouden. Zoals het er op lijkt, hoeven we echter niet lang te wachten voordat de multiplayer écht toetrede doet tot het eindproduct. Als we ontwikkelaar Eric ConcernedApe Barone mogen geloven, loopt de beta op rolletjes.


Slechts een aantal bugs dienen gefikst te worden, maar ook minieme aanpassingen zijn onderweg. Zo overweegt Barone om de unieke loot van grotten gedeelde items te maken, in tegenstelling tot enkelvoudige beloningen.

Het verhelpen van bugs blijft echter prioriteit, en die blijken er nog al een paar. Naast bijtijdse lagspikes lijkt de beta-versie van de game ook instabieler, met crashes tot gevolg. Ook blijkt een veelvoorkomend verschijnsel het luid en duidelijk mee kunnen luisteren met medespelers die compleet ergens anders in de wereld aan het werk zijn.

In een verhelderend forumbericht wordt uiteengezet welke bugs en foutjes bekend zijn bij de ontwikkelstudio, en hoe ze verholpen worden. Wij hopen vooral op spoedige support, opdat de veelbelovende multiplayer alle spelers mag verwelkomen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren