Kleine veranderingen in Sea of Thieves hinten naar aanstormende content

Als er iets is waar Sea of Thieves een flink gebrek aan heeft, dan moet dat wel méér zijn. De ambitie en stijl van het piratenspelletje staan als een huis, maar meer variatie, dat blijft een gemis. Vorige maand liet ontwikkelaar Rare al weten plannen voor content te hebben, maar de precieze vorm ervan, die blijft nog mysterieus.

Nu lijkt dat mysterie zich toch enigszins te willen ontrafelen. Met de laatste update zijn er minieme aanpassingen gedaan in de wereld en eilanden van Sea of Thieves, die lijken te hinten naar nieuwe avonturen. Op Twitter meldde een liefhebber zo de verschijning van een nieuw schipwrak, met een wel erg aparte benaming:


Een naam als ‘The Killer Whale’ zou niet zeer ongebruikelijk zijn, ware het niet dat vrijwel geen enkel schip(wrak) in de game in een naambordje als deze kent. Combineer dat met de aankondiging van een ‘The Hungering Deep‘ uitbreiding, en wie weet schuilt er meer achter dan een naam.

Mogelijk hint Rare hiermee naar de nieuwe ‘vijanden’ die Sea of Thieves met The Hungering Deep zou moeten krijgen; walvissen. Op zee vinden we immers al haaien, zeemeerminnen en natuurlijk de gigantische Kraken, maar wie weet schuilt er meer fauna onder de waterspiegel.

Ontwikkelaars van Rare reageren vooralsnog ‘interessant’ op het opduiken van deze mogelijke teaser. Niks wordt hard bekendgemaakt, maar ontkenning blijft ook uit:


Zouden walvissen of andere onderwaterdreigingen een sterke toevoeging zijn aan de (nu ietwat kale) formule van Sea of Thieves? De tijd zal het ons moeten leren. Wij blijven in ieder geval de looking glass op de horizon houden voor meer nieuws over The Hungering Deep.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren