Grote ‘Rogue-Bike’ update voor Descenders verschijnt 15 mei

De Utrechtenaren van RageSquid pompen weer met nieuwigheden in hun mountainbikespel Descenders. De Early Access-titel ontving sinds afgelopen februari aardig wat lof onder liefhebbers van extreme sportspellen, maar wordt ook voortdurend getweaked en verbeterd. Op 15 mei aanstaande verschijnt dan ook alweer de eerste écht grote omhaal, die de noemer ‘Rogue-Bike Update’ zal dragen.

Middels een blogpost op de Steam-pagina werd de grote aankondiging uit de doeken gedaan. Daarin werd meteen helder overzichtelijk gemaakt wát er precies op de schop gaat.


In de Rogue-Bike update wordt onder meer het onvergeeflijke Rep-systeem hevig aangepast en het complete verloop van de game omgegooid. Meer dan voorheen moet Descenders zich als een roguelike gaan gedragen, waarin je met permanente gevolgen van heuvel naar heuvel afdaalt. Je keuzes in verschillende levels en speelstijlen kunnen daarbij hevige invloed hebben op je ‘overlevingskansen’ tijdens die ritjes.

Gamers die al even tekeer zijn geweest in Descenders, krijgen van RageSquid een paar beloningen voor hun inzet. De moeizaam opgebouwde Rep gaat immers de deur uit, en scores op het rangbord worden volledig gewist. In ruil daarvoor zullen unieke legacy items verloot worden.

Zie jij jezelf al ‘Rogue-Bike’ afdalen in het vernieuwde Descenders? Wij van GamersNET raden het in ieder geval niet af, aangezien we tot dusver aardig te spreken waren in bijbehorende Early Access review en later ook onze 5 redenen waarom Descenders bruut is-video:

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren