Gamersnet.nl

Paladins vertrekt op 8 mei uit Early Access

Paladins werd in 2015 aangekondigd en zou ‘ergens in 2016’ moeten verschijnen, wat in zekere zin ook is gebeurd: in dat jaar verscheen de free-to-play hero shooter in Steam Early Access. Vorig jaar was de beta ook te spelen op consoles en volgende week verschijnt het spel dan eindelijk definitief: ontwikkelaar Hi-Rez Studios heeft aangekondigd dat Paladins op 8 mei uit de beta-fase komt.

Gamers die het spel tijdens de testfase hebben gespeeld krijgen een speciale avatar en 200 Crystals. Deze items zijn te claimen tussen 8 en 31 mei. Mocht je Paladins nog niet hebben gespeeld, dan heb je nog steeds de kans om deze beloningen te claimen door de game voor 7 mei te downloaden en te spelen.

Hi-Rez heeft in het verleden nogal geëxperimenteerd met het verdienmodel van Paladins, waardoor gamers wellicht bang zijn dat dit in de toekomst weer verandert. De ontwikkelaar stelt ons echter gerust: met de definitieve release wordt ook het verdienmodel definitief.

Wel blijft er nieuwe content in de pijplijn voor Paladins, waaronder een Battle Royale-modus. Ten slotte zegt Hi-Rez dat er ook nog verder polijstwerk te doen is.

Paladins verschijnt op 8 mei voor pc, Xbox One en PlayStation 4.