Steam krijgt officiële ondersteuning voor Nintendo Switch Pro Controller

Het was via verschillende omwegen al mogelijk om de Pro Controller voor de Nintendo Switch op je pc aan te sluiten. Maar nu wordt het eenvoudiger om dit voor elkaar te krijgen als je Steam gebruikt: de client van het digitale distributieplatform heeft een beta-update gekregen waarmee officiële ondersteuning is toegevoegd voor de meest geavanceerde Switch-controller.

Als je al deelneemt aan de beta van Steam, heb je de update al ontvangen. De configuratie kun je regelen in het daarvoor bestemde controller-menu. Valve raadt aan om het apparaat handmatig te kalibreren om er zeker van te zijn dat de interne gyroscoop goed werkt. Daarna kun je voor elke game een afzonderlijke configuratie instellen, die je zelf kunt maken óf kunt downloaden van anderen.

Alle functies die de Pro Controller voor de Nintendo Switch biedt, werken ook in Steam: van de eerder genoemde gyroscoop tot de pookjes en de bumpers. Check de officiële aankondiging voor een volledige handleiding over hoe je het apparaat op Steam aansluit.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren