Teveel Battle Royale onderweg? | GamersNET Podcast #14

Vaste kost voor je vrijdag: een kersverse GamersNET Podcast! Deze week is het aan Daniël, Soraya en Peter om een uur lang je oren te vullen met discussie over games, en die leveren zij dan ook snoeihard…

Daniël maakt zich zorgen over het Battle Royale-genre en de hype die leeft. Worden wij straks overspoeld met games binnen dit genre? Onze Soraya is blij met coop-games en wil dat er alleen maar meer verschijnen.

Peter neemt ons weer mee terug naar gokken in games, nu de Kansspelautoriteit uitgevers gaat aanpakken.

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  @titel
  De hele discussie om : Zijn er teveel/komen er teveel battle royale games. begint me langzamerhand ook de nek uit te komen.

  Werkelijk overal zie/lees je: Zijn er teveel B.R. enz enz.

  Joh maak je daar eens niet druk om. Als je dat genre toch niets vind speel je het toch gewoon niet. Vind je dat genre wel leuk dan wees blij dat er zoveel komen.
  Elk spel heeft zo zn eigen charmes. H1Z1 is anders dan PUBG en pubg is anders dan fortnite. en zo kun je eindeloos lanng doorgaan.

  Als er weer een shooter bij komt hoor je niemand zeggen: Alweer een shooter er zijn er teveel.

  Teveel in de gameindustrie bestaat in mijn ogen niet. tenzij er elke 2 weken ofzo iets uitkomt,En dan nog. Als er een game uitkomt wilt dat toch niet zeggen dat jij die perse moet kopen.

  Ik speel/houdt veel van MX games. Dit jaar voor het eerst komen er 3 MX games uit. en vrij kort achter elkaar.
  Me happy. eerst kwam monster energy supercross the game. een week of 2 later MX vs ATV allout en in juni MXGP PRO.
  Nou daar maken ze mij juist enorm blij mee ipv dat ik massaal ga roepen is teveel..
  Er is trouwens ook sprake van dat ze met mxgp een E-sport willen gaan opzetten. Nog niet met pro maar waarschijnlijk komt daar volgend jaar een E-sport uitgerold.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik sluit mij bij Chillozz aan ,goed gezien .

 3.   
  mattioza's avatar

  Ik moet Chillozz ook bijtreden op dit punt, we hebben het nu ook wel gehoord. Dit keer is het wel met lichte uitbreiding naar multiplayer/singleplayer.

  Wat ik heel erg heb, zitten veel mensen te roepen van ja we willen meer singleplayer games. Maar dan hoor je ook van diezelfde mensen dat ze een backlog van hier tot in Tokio hebben. Vraag me dan af, hoeveel games heb je nodig?

  Over geen singleplayer in Call of Duty: Zei het ook al in het nieuwtje, hangt heel erg af welke weg Activision op wil met CoD. Kan zijn dat ze vermoeden dat de typische huisvader niet zo voor de futuristische game is en daarmee het schrappen (deze mensen stammen ook meestal uit de tijd van voor CoD Black ops). En dat ze meer hun pijlen richten op de multiplayer en bij uitbreiding Battle Royale als modus. Denk trouwens dat er veel overlap is tussen het Fortnite en CoD publiek. Want dat is ook slimmer voor de continuïteit van de game, want die brave huisvader heeft het na 10 uren wel gezien, terwijl je met multiplayer blijft doorgaan. We zagen het nu ook bij CoD WII, iedereen zat jaren te roepen om die setting terug te brengen, wat zien we: op pc (is het gemakkelijkste te vergelijken) had Black ops III na een jaar nog even veel spelers dan WII na 3 maanden. De verkopen van CoD WII waren uitmuntend, dus was voor hun zeker prima. Maar het hangt dus af waar ze de focus willen op leggen dit jaar.

  Over meer Co-op in games: zoals in de podcast ook wordt gezegd, het is erg moeilijk om in een grote game zowel goeie singeplayer als co-op te voorzien. Co-op is er altijd voor een stuk bijgetrokken, denk maar aan de aankondiging op E3 van co-op Assassin’s Creed Unity, het was alsof ze het wiel uitgevonden hadden met hun co-op. Ik vind het juist een leuke evolutie dat bepaalde ontwikkelaars/games zich richten op co-op ipv de traditionele singleplayer-games het geforceerd op te dringen, zoals A way Out of wie weet de nieuwe Splinter cell (is game die hier al ene traditie in heeft)dit goed kunnen doen.

  Over het kansspeldiscussie: Heb op het nieuwtje ook uitgebreid geantwoord, verwacht ook wel dat ze enkele dingen moeten aanpassen, maar zie de lootboxes (of een andere omweg) zeker niet verdwijnen. Is wel goed dat er actie ondernomen wordt, zeker wat betreft de (potentiële) minderjarige ‘slachtoffers’.

 4.   
  Tom's avatar

  Misschien inderdaad zaak om de kwestie rondom Battle Royale voorlopig even te sluiten. Met de aankondiging van Radical Heights hebben we het daar ook (alweer) over gehad in audiovorm, alsmede een boel van de eerdere podcasts.

  Ik sta nog steeds achter mijn punt dat ik telkens maak; als er meer en meer Battle Royale-achtige games verschijnen, ontstaat uiteindelijk gewoon een nieuw genre. Geen hype of een tijdelijke trend, maar gewoon iets wat vanuit hier in onze vaste game-catalogus kan groeien. En zolang daar vraag naar is, is daar ook helemaal niks mis mee.

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Misschien inderdaad zaak om de kwestie rondom Battle Royale voorlopig even te sluiten. Met de aankondiging van Radical Heights hebben we het daar ook (alweer) over gehad in audiovorm, alsmede een boel van de eerdere podcasts.
  Ik sta nog steeds achter mijn punt dat ik telkens maak; als er meer en meer Battle Royale-achtige games verschijnen, ontstaat uiteindelijk gewoon een nieuw genre. Geen hype of een tijdelijke trend, maar gewoon iets wat vanuit hier in onze vaste game-catalogus kan groeien. En zolang daar vraag naar is, is daar ook helemaal niks mis mee. "

  Ik denk dat je dit onderhand wel als genre kunt zien toch..

  Is een beetje een lastig punt. Want stel een maker maakt een single player storyline en als multiplayer dan battle royaal. wat ga je het dan noemen..

  is een spel puur alleen online battle royaal dan mag hij wat mij betrefd in de genre battle royale komen..

 6.   
  MikeGevers's avatar

  Tom schreef, "Misschien inderdaad zaak om de kwestie rondom Battle Royale voorlopig even te sluiten. Met de aankondiging van Radical Heights hebben we het daar ook (alweer) over gehad in audiovorm, alsmede een boel van de eerdere podcasts.
  Ik sta nog steeds achter mijn punt dat ik telkens maak; als er meer en meer Battle Royale-achtige games verschijnen, ontstaat uiteindelijk gewoon een nieuw genre. Geen hype of een tijdelijke trend, maar gewoon iets wat vanuit hier in onze vaste game-catalogus kan groeien. En zolang daar vraag naar is, is daar ook helemaal niks mis mee. "

  Vroeger werden FPS-games ook Doom-klonen genoemd en spellen à la Rogue worden nog altijd rogue-likes genoemd, dus ik ben allang blij dat we het Battle Royale noemen en niet PUBG-likes of iets dergelijks. Ik denk inderdaad dat er een genre vormende is en dat Battle Royale steeds minder een marketing-dingetje gaat worden.

  Daarom denk ik ook dat gevestigde ontwikkelaars niet zo happig zijn op het maken van een Battle Royale-spel: tegen de tijd dat BR-modi of -games af zijn, kan het best zijn dat we enkel nog met “How do you do, fellow kids”-memes reageren als een Blizzard of een Ubisoft met Battle Royale op de proppen komt. Zij zien ook deze discussie die (misschien wel te) vaak wordt gevoerd en zijn daarom niet bereid om financiële risico’s op zich te nemen die een Battle Royale-game met zich meebrengt.

 7.   
  Tom's avatar

  Daarom haalde ik twee weken terug ook dat punt aan van mijn Reddit-post over een ‘Pirate Royale’ als extra modus voor Sea of Thieves. Nog nooit zo veel karma verloren in zo een korte tijd. De hoeveelheid mensen die letterlijk kotst van het idee van Battle Royale alleen al lijkt mij precies die riskante factor die je bedoelt, Mike.

 8.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  aan de ene kant kan ik me wel in de reactie van chilloz vinden maar aan de andere kant is mx vs atv all out best wel kut

 9.   
  CHILLOZZ's avatar

  Ik kom Harambe wreken schreef, "aan de ene kant kan ik me wel in de reactie van chilloz vinden maar aan de andere kant is mx vs atv all out best wel kut "

  Dat laatste heb je zeker gelijk in. Die game is weer eens flopper. wel fijn dat je whips nu persoonlijk kunt maken.
  Maar wat ik met mn eerste reactie dus op doelde.. Ik heb altijd alle motorcross spellen. Zo dus ook All out nu. En ja die viel mij ook erg tegen. Maar dan ga ik daar niet over lopen bitchen/ellen lange discussies voeren dan pleur ik gewoon monster energy supercross the game erin en speel ik dat cross spelletje wel.

  Wat overigens de meest leuke sinds tijden is. En die track creator… Daar ben ik zo’n fan van. Elke dag weer komen er tal van nieuwe tracks bij. Dat houdt een game langer in leven. Buiten dat is daar de besturing ook gewoon goed van.
  Ben wel benieuwd hoe dat MXGP pro gaat worden. Ze willen met die titel dus als E-sports game door laten gaan maar dan wel waarschijnlijk volgend jaar pas.