Multiplayer-modus voor Stardew Valley nu te testen in beta

Bijna een vol jaar in de maak, maar nu is dan eindelijk het moment aangebroken: multiplayer in Stardew Valley is een feit. Indie-ontwikkelaar ConcernedApe en zijn team lanceerde gisteren een beta-versie van de modus op Steam, alwaar spelers de mogelijkheid voor meer spelers op één boerderij uit kunnen testen.

De ontwikkelaars deelde het heugelijke nieuws mede via Twitter, maar schreven ook een uitgebreide blogpost over de update. Daarin werd ook verzekerd dat gamers die de game via GOG gekocht hebben binnenkort ook toegang zullen krijgen tot de beta.


Hoewel de beta onder een (publiekelijk gedeeld) wachtwoord staat en er nogal wat technische haken en ogen aan zitten, moet het wél mogelijk zijn je oude boerderijtjes nu te kunnen delen met vrienden. Om andere spelers uit te kunnen nodigen, zal er wel eerst een zogenaamde cabin gebouwd moeten worden om je medeboeren te huizen. Drie cabins (en dus drie extra online hulpen) zijn voorlopig het maximum.

Duik jij de koddige wereld van Stardew Valley weer in met vrienden? Of wacht je nog even tot de officiële implementatie van de multiplayer, eventueel op andere platformen?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren