Vijftien vermeende makers van PUBG cheating software gearresteerd

De ontwikkelaar van het bejubelde PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft via een bericht op hun Steam-pagina laten weten de jacht op ontwikkelaars van software om de game te hacken te hebben geopend. Bluehole meldde dat het de afgelopen periode heeft samengewerkt met verschillende juridische autoriteiten om de daders te pakken.

Het bedrijf liet weten dat er op 25 april maar liefst vijftien verdachten zijn opgepakt voor “developing and selling hacking/cheating programs” die PUBG zouden treffen.

De gamers zijn in China gearresteerd vanwege het ontwikkelen van hack-programma’s, het opzetten van een markt voor hack-programma’s en het optreden als een tussenhandelaar voor transacties. Er is hen een gezamenlijke boete van zo’n 3,9 miljoen euro opgelegd.

Volgens een officieel statement van de Chinese politie is er een Heybox virus gebruikt om ‘controle over een gebruikers pc te bemachtigen, hun data te scannen en daarmee informatie te bemachtigen’.

It was confirmed that malicious code, including Trojan horse software, was included in some of these programs and was used to steal user information,
Other suspects related to this case are still being investigated,
Some hack programs that are being distributed through the internet includes a Heybox ( 小黑盒 ) Trojan horse (Chinese backdoor) virus.

Ook PUBG Corp had nog wat te zeggen over de operatie. Zij voegden het volgende toe aan de politieverklaring:

The longstanding rumor that hacking/cheating programs extract information from users’ PCs has been confirmed to be true,” said PUBG Corp.
Using illegal programs not only disrupts others, but can end up with you handing over your personal information.
  1.   
    Thijs.'s avatar

    Prima aanpakken dat tuig

  2.   
    Novel's avatar

    Dit Vindt ik wat te Overdreven het is maar een Spel en daarbij het bedrag van die Boete slaat nergens op!

  3.   
    fantasyfreak's avatar

    Novel schreef, "Dit Vindt ik wat te Overdreven het is maar een Spel en daarbij het bedrag van die Boete slaat nergens op!"

    Heb je de tekst wel gelezen?

    Naast dat hacks echt online spellen kunnen bederven voor mensen zat hier ook nog een Trojan virus in waarmee privégegevens uit je pc gehaald konden worden en wie weet wat ze daar allemaal mee kunnen doen. Dat mogen ze wat mij betreft hard aanpakken.