CEO Nintendo stapt op; Nintendo Switch blijft verkopen als een trein

Nintendo heeft sinds vorig jaar met de Nintendo Switch goud in handen en dat bleek maar weer eens tijdens een presentatie over de laatste financiële cijfers. De hybride is in dertien maanden bijna 18 miljoen keer verkocht. Voor de huidige CEO is dit een mooi moment om met pensioen te gaan.

Tatsumi Kimishima werd in 2015 benoemd als CEO van Nintendo, na het tragische overlijden van Satoru Iwata. Kimishima is ondertussen al 68 jaar oud en heeft er geen geheim van gemaakt, dat hij vindt dat er een jongere generatie aan de macht moet komen bij Nintendo. Dit zou er voor zorgen dat Nintendo beter op één lijn zit met de klanten. De 46-jarige Shuntaro Furukawa, een man met 24 jaar ervaring bij Nintendo en momenteel voorzitter van het wereldwijde marketingteam, neemt vanaf 28 juni het stokje over van Kimishima.

Kimishima stapt op een moment in, waarin het weer lekker gaat met Nintendo. Naast de 17,79 miljoen Switches die over de toonbank zijn gevlogen, zijn er ook 69 miljoen games voor diezelfde console verkocht. De verwachting is dat het komende jaar nog 20 miljoen exemplaren van Nintendo’s hybride worden verkocht. Dat klinkt behoorlijk ambitieus, maar er komen ook nog topgames als Super Smash Bros. Yoshi en Metroid 4 aan, die de verkoop weer een flinke boost kunnen geven.

 1.   
  Drazo's avatar

  De switch is ook gehackt en dit keer kan Nintendo het niet tegenhouden. Ik vermoed dat de sales worden beinvloed of is dit anno 2018 niet meer aan de orde?
  Zoals artiesten die huilen dat hun muziek word gepirate maar er toch amper wat van merken qua verkopen.

 2.   
  OnOwned's avatar

  Drazo schreef, "De switch is ook gehackt en dit keer kan Nintendo het niet tegenhouden. Ik vermoed dat de sales worden beinvloed of is dit anno 2018 niet meer aan de orde?
  Zoals artiesten die huilen dat hun muziek word gepirate maar er toch amper wat van merken qua verkopen."

  De hack waar je het over hebt is door mensen gedaan die wel goed overweg kunnen met deze technieken en het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit massaal gaat worden gedaan. Tijdens het hacken hebben ze zelfs meerdere Switches gesloopt, dus het is lang niet zo makkelijk.

  Er zullen vast wel een paar sukkels (want dat ben je dan ook gewoon) de boel hacken om geld te besparen, maar dat gaat de stoomtrein die Nintendo Switch heet niet stoppen.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Ze hebben Nintendo ook geïnformeerd dus denk dat ze er zelf geen kwade bedoelingen bij hebben.
  En hopelijk kan Nintendo er voor de modellen die straks de fabriek uit komen nog iets aan doen.