H1Z1 volgende maand in open beta op PlayStation 4

Het Battle Royale-virus blijft zich maar verspreiden. Er zijn veel nieuwe games in ontwikkeling en de overgang van pc naar console wordt steeds meer gemaakt. Na Fortnite en PUBG gaat nu ook H1Z1 richting de consoles en het begint allemaal op de PlayStation 4 volgende maand.

Vanaf 22 mei gaat de shooter van Daybreak Games in open beta op de PlayStation 4 en krijgt daar mee ook een flinke verbouwing. Alle menu’s, het lootsysteem en de algemene gameplay wordt controllervriendelijk gemaakt. Ook wordt het craftsysteem volledig uit de PlayStation-versie van de game gesloopt. Volgens de ontwikkelaar wordt dit gedaan om het tempo in de game hoog te houden. Met je controller klooien in grote menu’s om wat nuttigs te bouwen zou dat dus in de weg staan.


Er zijn nog een aantal elementen aangepast in H1Z1 voor de PlayStation 4. De gas zone[/1], oftewel de steeds kleiner wordende ring, gaat sneller sluiten en krijgt nieuw ‘gedrag’. Ook de supply drops worden aangepast, waardoor ze veel betere loot droppen en het de snelste manier is om sterker te worden. Ten slotte wordt een framerate van 60 frames per seconde belooft, mits je een PlayStation 4 Pro hebt.

De open beta van H1Z1 begint dus 22 mei en tot die tijd is er een pre-order bundel beschikbaar voor extra skins, een PS4-thema en andere extra’s voor drie tientjes. Heb je PlayStation Plus, dan krijg je hier twintig procent korting op.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Benieuwd hoe dit zich gaat uitpakken.. Wellicht dat peter het eens een kansje wilt geven tegen die tijd gezien daan waarschijnlijk voorlopig nog niet zal streamen…

  Op PS4PRO dus 60 FPS… Kun je er dan vanuit gaan dat de ”gewone” ps4 dan 30FPS heeft ?

 2.   
  Stirf's avatar

  Heeft m.i. te lang op zich laten wachten voor de ps4.