Nieuwe Xbox Live Avatars uitgelekt in korte video

Geheel naar verwachting horen we deze maand inderdaad meer over de nieuwe Xbox Live Avatars. Op Microsofts E3 persconferentie al vlotjes aangekondigd, gevolgd door beta-beloftes vorige maand; de koddige en zelf te creëren poppetjes van het Xbox-platform komen weer helemaal terug. Iets te snel misschien, zo blijkt.

Eerder deze week lekte al een korte video uit de beta-fase van de nieuwe Avatars uit, die vluchtig op Twitter doorgeplaatst werd. In de opname is ruim twee minuten lang te zien hoe men zoal een eigen Avatar op kan dossen en van een eigen likje verf te voorzien:


De gelekte video van de beta verklapt dat er tal van ongenoemde features geleverd zullen worden met de Avatars. Mogelijkheden om eigen ‘Moods’ in te stellen, maar bijvoorbeeld ook de functionaliteiten om kiekjes te schieten van je eigen alter ego, met tal van verschillende animaties.

Lang niet alles wat voorheen aangekondigd werd, is terug te vinden in deze versie van Microsofts nieuwe Avatars. Zo werd er ooit geteased naar geamputeerde armen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om een rolstoel te rijden, maar blijken deze nu nog niet toegankelijk.

Microsoft plant ondertussen de mogelijkheid om de Avatars direct in het Dashboard van de Xbox One te plaatsen, waar ze je gehele ervaring van wat kleur kunnen voorzien. Ondersteuning voor de poppetjes en het aanvullen van hun kledingcatalogus, dat balletje zal deels bij third-party ontwikkelaars komen te liggen.

Wat jij? Een goede nieuwe stijl voor de Xbox Live Avatars, of hebben de lieflijke figuurtjes hun beste tijd alweer gehad?

 1.   
  Ray8's avatar

  yeah nieuwe avatars

 2.   
  Ray8's avatar

  dadelijk gaan ze kinect ook weer nieuw leven inblazen

 3.   
  Ray8's avatar

  gelukkig kan dat niet op me X

 4.   
  Tom's avatar

  En zelfs daar is dan weer een USB-adapter voor, zodat Kinect 2.0 nog altijd aan te sluiten is. Lijkt me echter sterk dat die een doorstart maakt.

  Schijnt overigens wel een prettig hackable ding te zijn geworden, die Kinect. Veel vindingrijke programmeurs die daar een mooie/interactieve webcam van kunnen maken.

 5.   
  Ray8's avatar

  zoiets had ik gelezen Tom er zijn zelfs programmeurs die ze kunnen koppelen als beveiligings camera haha

 6.   
  Steamturtle's avatar

  leuk om avatars weer terug te zien 😇