Hellblade: Senua’s Sacrifice verkoopt 50.000 exemplaren op Xbox One in eerste week

Op 10 oktober vorig jaar, World Mental Health Day, hield Ninja Theory een actie voor het goede doel: al het geld dat Hellblade: Senua’s Sacrifice op die dag ophaalde, werd gedoneerd aan Rethink, een Britse organisatie die zich inzet voor psychische zorg. Vorige week verscheen de game ook op Xbox One en opnieuw kondigde ontwikkelaar Ninja Theory een actie aan: als er in de eerste week na release genoeg exemplaren werden verkocht, zou Mental Health America een geldbedrag krijgen.

Nu blijkt dat het doel van 100.000 verkochte exemplaren (waarschijnlijk) te ambitieus was, maar het kleinere doel van 50.000 exemplaren is wél behaald. Daarom doneert Ninja Theory 25.000 dollar aan de Amerikaanse stichting. Op Twitter spreekt de ontwikkelaar de hoop uit dat het volle pond naar Mental Health America gaat:

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het doel van 100.000 Xbox One-exemplaren nog wordt gehaald: blijkbaar werd de mijlpaal van 50.000 gisteren pas gepasseerd en er zijn nog slechts enkele uren te gaan tot de actie afloopt. Desalniettemin blijft dit natuurlijk een mooi gebaar, zeker aangezien Hellblade: Senua’s Sacrifice mentale aandoeningen als een centraal thema heeft.

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Heel mooi dat de eerste stretch goal is behaald, al verdient de game zoveel meer. Hopelijk loopt de verkoop gestaag door.