Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

De membraan-renaissance zet voort met de Razer Cynosa Chroma | GamersNET Gear

Het is de renaissance van membraantoetsenborden! Amador en Tom schuiven deze week aan in GamersNET Gear om het uitgebreid te hebben over de Razer Cynosa Chroma, een ‘ouderwets’ membraantoetsenbord met nieuwe foefjes als volledige RGB-verlichting…

Heeft het nut om te kiezen voor een goedkoper alternatief op de mechanische hype? Onze twee testers spreken zich uit over de voordelen van het klassieke principe tegen verlaagde prijs…

 1.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Prima review, ik vind alleen 80 euro voor een normaal toetsenbord met kermisverlichting wel een belachelijke prijs. De reden dat steeds meer fabrikanten dit gaan aanbieden of komen met ‘memchanical’ is omdat het inkopen van de switches bij Cherry enorm ten koste gaat van hun winst op het product. Wanneer je een goedkoop membraan met die kermisverlichting kunt verkopen voor de prijs van een mechanisch toetsenbord dan blijft er heel wat extra winst over.

  Voor de liefhebbers van een mechanisch toetsenbord met verlichting (geen RGB); Fnaticgear, Corsair en CoolerMaster bieden dit ook voor 80 euro aan. En mechanische toetsen gaan sowieso langer mee dan de membraan variant.

 2.   
  Tom's avatar

  Maar goed, bij Razer wéét je inmiddels dat je betaalt precies voor die RGB-verlichting en de bijbehorende software. Als je daar al niet van bent, dan vallen dit soort opties als snel af.

  Natuurlijk gaan mechanische schakelaars veel langer mee en zullen veel gamers ook bij ze zweren, maar neem bijvoorbeeld een Amador; die wil er niks mee van doen hebben. Volgens mij zijn er tegenwoordig meer en meer gamers die eigenlijk niks voelen voor dat mechanische. Dan krijg je met een alternatief als deze wél dat premium gevoel, zonder meteen overstag te gaan met dure switches.

  Aan de andere kant heb je bijvoorbeeld ook de Razer BlackWidow X Tournament Edition. Dan krijg je voor dezelfde prijs wél mechanische switches, geen verlichting. Maar inderdaad, zo zijn er van tal van fabrikanten ook wat simpelere en betaalbare planken te krijgen.