Rare kondigt nieuwe content en wekelijkse events voor Sea of Thieves aan

Het zal niemand ontgaan zijn dat over Sea of Thieves nog het een en ander te doen is. De game lanceerde enkele weken terug met veel bombarie, maar bleek uiteindelijk ietwat gebrekkig in content. Na het piratenspel gestabiliseerd te hebben, komen de Britten van Rare dan nu (eindelijk) naar buiten met hun plannen voor de toekomst…

In een officiële en bijzonder uitgebreide Inn-side Story video doen Rare-aanvoerders Joe Neate en Mike Chapman hun ideeën uit de doeken. Sea of Thieves moet binnenkort voorzien worden van een nieuwe computergestuurde vijand, die spelers gezamenlijk kunnen ontdekken en opjagen.

Gekoppeld aan de nieuwe tegenstander verschijnt ook een nieuw voorwerp, verse beloningen en een aantal ‘andere manieren’ om Sea of Thieves te ervaren. Erg tastbaar wordt het nog niet, maar de belofte staat in ieder geval.

In combinatie met het concept voor nieuwe content wil Rare voortaan ook wekelijkse evenementen organiseren in Sea of Thieves. Deze tijdsgebonden events laten spelers op nieuwe manieren op reis gaan in de waterwereld, met uniekere beloningen voor hun prestaties.

Wát voor evenementen Rare precies voor ogen heeft, dat blijft nog ietwat fluïde. Duidelijk is wel dat de Britten doorhebben dat de wereld soms nog ietwat te leeg is. Zo zijn er wél bijzondere onderzeese grotten te vinden, maar geeft Sea of Thieves verder geen drijfveer of beloning om die daadwerkelijk te vinden en verkennen. Dat moet met de evenementen blijkbaar veranderen.

Wij van GamersNET houden de vernieuwingen aan de horizon in de gaten, en hopen vooral dat Rare in de komende tijd méér kan bieden in Sea of Thieves. Niet voor niets kwamen wij ook zelf al op de proppen met onze video vijf verbeteringen voor Sea of Thieves, waarin we aandrongen voor nieuwe content op de wateren.

 1.   
  Mattiees's avatar

  ik ben benieuwd. Gisteren was het toch weer half zes geworden, dus ik vermaak me nog steeds prima met de game!

 2.   
  Tom's avatar

  Wekelijkse events en een grotere focus op ‘meer’ in de bestaande wereld zouden welkom zijn. Heel erg benieuwd hoe snel ze dit aan de man kunnen brengen, en of ze hun window of opportunity niet al (deels) verloren hebben.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Zou ook wel leuk zijn met de streams van Tom. Zo is er ook steeds wat anders te beleven 😀

 4.   
  Steamturtle's avatar

  laten we hopen dat ze er snel mee beginnen 🙂