Releasedatum The Banner Saga 3 is bekendgemaakt; krijgt meerdere edities

Het gebeurt niet vaak dat de ontwikkeling van een game zo voorspoedig verloopt dat deze eerder verschijnt dan gepland, maar bij The Banner Saga 3 is dat wel het geval. De game kreeg eerder al een release window voor deze zomer en ontwikkelaar Stoic en uitgever Versus Evil kondigen nu aan dat het derde en laatste deel van de Viking-RPG op 24 juli verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Mac. Een release op mobiele platformen volgt later dit jaar.

Naast de bekendmaking van de releasedatum hebben we ook meer details ontvangen rondom de pre-order bonussen van de pc-versie van The Banner Saga 3. Spelers die de game digitaal via onder andere Steam pre-orderen, ontvangen de Dredge Ally Pack en deze bevat het volgende.

 • Dredge Stoneguard Character – Rank 10 Hero called Kivi
 • Unique Combat Ability: Tank
 • Unique Dredge Item – Sculptor’s Tools
 • Exclusive Dredge Heraldry
 • Unique Heroic Title: “Shield Cleaver’
 • Exclusive Banner Saga 3 Overture Track – by Grammy-nominated and two-time BAFTA winning composer Austin Wintory

 • Niet alleen deze pc pre-order is mogelijk, want het spel krijgt drie digitale versies. De Standard Edition voor 24,99 euro, de Deluxe Edition voor 29,99 euro, die de Austin Wintory-soundtrack bevat, een digitale wallpaper, de wereldmap en de ‘Gold Wasp’ in-game titel, en de Legendary Edition voor 39,99 euro die alles bevat van de Deluxe Edition plus de ‘Shadow Walker’ Heroic-titel, het ‘Petrie Clan Ring’ legendary item en de digitale novel ‘Gift of Hadrborg’.

  Ook zal er een fysiek pakket van de drie games verschijnen voor PlayStation 4 en Xbox One onder de naam The Banner Saga Trilogy: Bonus Edition voor 39,99 euro. Deze editie omvat The Banner Saga, The Banner Saga 2, The Banner Saga 3, een mini artbook, poster, best of soundtrack en een digitaal in-game item. Dit pakket verschijnt op 27 juli en is op pc ook beschikbaar als digitale variant.

  De technical director van de game, John Watson, weet te vertellen dat The Banner Saga 3 het slot van de franchise is en dat de ontwikkelaar het een prestatie vindt deze trilogie op te hebben gezet. Hij bedankt dan ook alle fans en backers die het bedrijf hebben gesteund op Kickstarter om dit Viking-avontuur te kunnen leveren.

  Banner Saga 3 represents the feeling of closure but also immense accomplishment to a trilogy that has been at the very fabric of our lives for many years. We’re ever thankful to the fans and backers that have shared this epic journey with us and helped us deliver what we feel is a fitting end to our Viking adventure.
  Het einde is in zicht voor The Banner Saga en ontwikkelaar Stoic zal hierna ongetwijfeld met weer een ambitieus project op de proppen komen.

  Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren