Nieuwe privacy-maatregelen Steam verhinderen dat Steam Spy werkt

Steam Spy is een handige tool om te meten hoe bepaalde games het doen op de pc-markt, maar helaas komt hier nu een einde aan: door nieuwe privacy-maatregelen aan de kant van Steam kan de website niet meer bij de gegevens die hij nodig heeft om relevante uitspraken te kunnen doen.

Steam-gebruikers kunnen nu kiezen wie welke games in zijn of haar collectie kan zien, alsook welke achievements in die spellen behaald zijn en andere details. De standaardoptie verbergt games op openbare profielen, waardoor sites als Steam Spy niet meer kunnen zien hoeveel gebruikers een bepaalde game in hun bezit hebben.

Valve just made a change to their privacy settings, making games owned by Steam users hidden by default. Steam Spy relied on this information being visible by default and won’t be able to operate anymore.
Sinds zijn oprichting in 2015 heeft Steam Spy heel wat interessante feitjes naar boven gebracht. Zo wist de site vorige maand te melden dat de honderd best verkopende games op Steam vorig jaar goed waren voor de helft van de jaaromzet van het platform.

Valve heeft nog niet gereageerd op het offline gaan van Steam Spy en gelijksoortige diensten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren