Bungie rekent af met inactieve Strike-spelers in Destiny 2

Een belangrijk deel van de end-game content in Destiny 2 is het spelen van Strikes: redelijk uitgebreide missies met een fanatieke eindbaas aan het einde van de rit. Sinds een tijdje stroomden de diverse online fora vol met klachten van spelers. Het bleek namelijk mogelijk om als speler een volledige Strike inactief te blijven, om vervolgens alleen op het einde je beloning op te pakken. Erg storend uiteraard voor de spelers die wél gewoon fanatiek aan het strijden zijn geweest om de Strike te volbrengen.

Ontwikkelaar Bungie heeft laten weten dat men een Destiny 2 update zal uitbrengen die bovenstaande ‘exploit’ moet verhelpen. Dit zal gebeuren door spelers na drie minuten van inactiviteit uit een sessie te gooien. Uiteraard kan je dan alsnog activiteit faken door gewoon wat te bewegen en alsnog niets bij te dragen aan het gevecht in de Strike. Als dat je gelukkig maakt… Het is in elk geval een stap richting meer speelplezier voor spelers van de Strikes.

Destiny 2 werd eind vorig jaar uitgebreid met de DLC Curse of Osiris, wat niet echt de gedroomde uitbreiding bleek voor de fanatieke Destiny 2-spelers. Volgens recente geruchten kunnen we ergens in mei de tweede grote DLC verwachten, die vermoedelijk door het leven gaat als The Fallen Warmind.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren