Nieuwe ransomware geeft bestanden pas vrij na het spelen van PUBG

Slachtoffer worden van ransomware is geen pretje. Je bestanden zijn ineens niet meer toegankelijk en soms kan je vrijwel niets meer met je pc. Slachtoffers zouden pas na het overmaken van een bepaald geldbedrag weer toegang krijgen tot hun data, al is het betalen van een hacker uiteraard geen garantie op succes. Kortom, flink balen. Momenteel doet een nieuw type ransomware de ronde, al is deze iets minder extreem qua oplossing.

Allicht bedacht als een soort geintje is er nu “PUBG Ransomware”. Mocht je pc ‘besmet’ raken, dan kan je pas weer over je bestanden beschikken nadat je een uur lang PlayerUnknown’s Battlegrounds hebt gespeeld. Mocht je hier geen zin in hebben: je kunt ook vriendelijk een ‘unlock key’ krijgen. Daarnaast hebben de mensen van Bleeping Computer al ontdekt dat je al na drie seconden PUBG spelen weer over je bestanden kunt beschikken.

Een flauwe grap van mogelijk een fanatieke PUBG-speler. Wellicht om de strijd met Fortnite nog wat aan te slingeren? Hoe dan ook, het blijft aan te raden om je pc goed te beschermen tegen ransomware.

 1.   
  JuulsJo's avatar

  Hahaha vind ik wel een mooie

 2.   
  Leukste's avatar

  Anderen jouw smaak/keuze door de strot dauwen… Dikke pret.

  Gelukkig is dit als grap gemaakt, omdat er dus een unluck key beschikbaar wordt gesteld.