Multiplayermodus Stardew Valley schiet op; mogelijk over een maand klaar

Met je medeboeren spelen, dat is iets wat culthit Stardew Valley nu al lange tijd niet ondersteunt. De multiplayer-modus voor het koddige spelletje kende tot dusver veel ups en downs, maar lijkt nu dan eindelijk in zicht. Ontwikkelaar ConcernedApe kondigde zelf aan mogelijk in een maand tijd op de proppen te komen met de uiteindelijk (gratis) update.

Het heugelijke nieuws werd gedeeld op ConcernedApe’s Twitter. Echt vast staat het daarmee nog niet echt, maar slechts een maandje wachten blijft het best case scenario.


Begint jouw boereninstinct alweer op te borrelen? Wij van GamersNET gaan met de komst van de update in ieder geval weer uitgebreid aan de slag met de schattige indie, nota bene een game die we al roemrijk aanschreven in onze Stardew Valley review van een ruim jaar terug.

 1.   
  emilius23's avatar

  Is het al bekend of deze multiplayer zowel splitscreen als online is, of is het maar één van deze twee?

 2.   
  Tom's avatar

  Tot dusver leek het vooral om online te gaan. Splitscreen lijkt me ook moeilijk worden, met de beperkte ruimte van het scherm in combinatie met de mogelijkheid om afzonderlijk van elkaar op avontuur te gaan.

 3.   
  Linkje's avatar

  Heb de game vorig jaar voor de switch gehaald. Dus dit is wel leuk!

 4.   
  JaslanNL's avatar

  Linkje schreef, "Heb de game vorig jaar voor de switch gehaald. Dus dit is wel leuk!"

  Betreffende de Switch. Iets verder onder de tweet geeft de maker aan:

  ConcernedApe schreef, "PC first, then switch, then both Xbox and PS4. Not exactly sure on the timetable for those. This tweet is referring to PC/Mac/Linux. "

  Oftewel wanneer de multiplayer voor de consoles uitkomt is nog niet duidelijk.