Square Enix belooft vier DLC-pakketten voor Final Fantasy XV in 2019

Eind 2016 alweer verschenen, maar nog altijd levendig als het aankomt op ontwikkeling: Final Fantasy XV. De gigantische JRPG krijgt volgens Square Enix over het verloop van 2019 nog eens vier dikke DLC-pakketten, incluis een alternatief einde voor het verhaal. Dat maakte Square Enix dit weekend zelf bekend middels een panel op PAX East te Boston.


Op de fora van ResetEra werden de beloftes uiteengezet en van details voorzien. Hoewel de titels van de partjes content nog niet vaststaan, is wel al verzekerd dat de DLC een eigen verhaal zal vertellen, verspreid over losse aktes. Zo zijn er (sub)aktes over respectievelijk Ardyn, Aranea, Lunafreya en Noctis. De laatste zal een alternatieve wending voor het oorspronkelijke narratief bevatten.

De uitfasering van de afleveringen wordt uitgezet over de winter en lente van 2019, nog een klein jaar van ons verwijderd. Square Enix belooft daarbij in de tussentijd wel de zogenaamde ‘Comrades’ coöperatieve modus voor het originele spel, alsmede een stand-alone versie van die multiplayer-nieuwigheden.

In afgelopen jaar is het sowieso niet stil geweest rondom Final Fantasy XV. De aardig populaire RPG ontving legio eigen updates en extra content, een losstaande mobiele versie en, nog bijzonder recentelijk, een langverwachte pc-port op Steam, Origin en de Microsoft Store.

 1.   
  Drazo's avatar

  ontving legio eigen updates en extra content[/quote]

  Extra content? Je bedoelt, ze deden content erin dat er al in hoorde te zijn. Toen het uitkwam was de spel leeg en beetje bij beetje hebben ze dingen toegevoegd. Stel je voor als ze een volledige en afgemaakte game hadden gereleased.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Lekker hoor!

 3.   
  Tom's avatar

  Drazo schreef, "ontving legio eigen updates en extra content"

  Extra content? Je bedoelt, ze deden content erin dat er al in hoorde te zijn. Toen het uitkwam was de spel leeg en beetje bij beetje hebben ze dingen toegevoegd. Stel je voor als ze een volledige en afgemaakte game hadden gereleased.[/quote]

  Laten we niet vergeten dat ook deze game gewoon een Season Pass kent, waarin al meerdere extra episodes aan verhaal zijn verschenen. Dat was waar ik op doelde.

 4.   
  kinkeldinges's avatar

  Misschien dan toch maar weer eens gaan oppakken als ze uit zijn.