Episodisch Early Access-avontuur Elea verschijnt deze maand op Steam; Xbox One volgt

Van de Bulgaarse ontwikkelstudio Kyodai verschijnt, in samenwerking met het Nederlandse SOEDESCO, deze maand een vrij aparte titel op het Early Access-programma van Steam. Het mysterieuze Project Elea zal daar, nu omgedoopt tot simpelweg Elea, verschijnen als een episodische walking simulator in sci-fi sferen. Vanaf 24 april is de eerste aflevering van het epos te verkrijgen (tegen gereduceerde prijs), om later ook Xbox One aan te doen.

Elea werd door Kyodai al enige tijd geleden onthuld, maar kreeg onder het vaandel van SOEDESCO een versimpelde naam en een sneller release-schema. De game was dan ook al een poos in ontwikkeling vanuit de Unreal Engine 4, maar Kyodai lijkt nu ietwat meer peper in het achterwerk te hebben om ook tot een speelbaar eindproduct te komen.

De keuze voor episodisch én Early Access is een opvallende, al zijn beide verantwoordelijke partijen ervan overtuigd dat het spelersgemak en -plezier tegemoet komt. Vroege vogels betalen immers minder, en kunnen in ruil daarvoor een handje helpen de game te verbeteren voor het grotere publiek.

Hoeveel delen Elea precies zal kennen, blijft nog even in het ongewisse. De Xbox One-varianten moeten tot drie maanden later verschijnen dan op pc, en de mogelijkheid tot één grote (fysieke) bundel van afleveringen staat ook nog altijd.

Verder laat Elea zich hullen in mysterie, iets wat we ook zagen bij soortgelijke op narratief gedreven ruimtespellen, zoals Tacoma. De grafische stijl en het concept van de game, schittert echter al goed door in de bijbehorende Teaser Trailer, ook hierboven te vinden.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren