Spyro Reignited Trilogy officieel onthuld; verschijnt op 21 september

Veel mensen denken nog altijd met weemoed terug aan Spyro the Dragon, die dit jaar zijn twintigste verjaardag viert. Lange tijd zoemen er al geruchten over het internet over remasters van de originele trilogie, en deze zijn nu dan eindelijk bevestigd: de Spyro Reignited Trilogy komt op 21 september naar de PlayStation 4 en Xbox One.


De remasters worden gemaakt door Toys for Bob, de ontwikkelaar die al eerder met het paarse draakje in aanraking kwam bij Skylanders: Spyro’s Adventure. Het spreekt voor zich dat het bedrijf zich zeer vereerd voelt door dit vertrouwen:
Toys for Bob has long admired the original Spyro trilogy. Long before Skylanders, way back in 1998, the very first Spyro the Dragon was an inspiration to us. The level design, the controls, the art style, the humor, the music, the sense of discovery – it was groundbreaking in so many ways. There’s no getting around the fact that the feisty purple dragon is one of the most important and influential heroes in 3D platformer history. Now twenty years on, we are deeply honored to have the responsibility of remastering Insomniac’s historic trilogy, and our most powerful motivator is knowing how important Spyro is to millions of passionate fans across the globe.
De game moet hetzelfde aanvoelen als de oorspronkelijke Spyro-spellen, bijvoorbeeld in de besturing, muziek en art style. Toch worden er ook moderne features toegevoegd, zoals camerabesturing met de pookjes op de controller en een auto-save-systeem.

De Spyro Reignited Trilogy verschijnt zowel voor de PlayStation 4 als Xbox One en krijgt niet dezelfde behandeling als Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Laatstgenoemde game van Activision was eerst een jaar exclusief voor de PlayStation 4 en komt later naar andere platformen.

Heb jij al zin in het herbeleven van deze klassiekers? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Het is echt heel lang geleden dat ik Spyro voor het laatst gespeeld heb, maar ik denk er wel met goede herinneringen aan terug. En de trailer die ik gezien heb brengt sowieso een smile op mijn gezicht. Dus waarschijnlijk pik ik deze wel een keer op. Maar Spidey en Tomb Raider gaan die maand voor!

 2.   
  BozeBever's avatar

  Dit ziet er toch wel erg mooi en fris uit voor Spyro. Ben wel benieuwd of de gameplay tig jaar na dato nog staat, ben bang dat het zwaar verouderd is.

  Breng de discussie maar weer in leven trouwens. Is dit nu een remaster of een remake?

 3.   
  mattioza's avatar

  BozeBever schreef, "Dit ziet er toch wel erg mooi en fris uit voor Spyro. Ben wel benieuwd of de gameplay tig jaar na dato nog staat, ben bang dat het zwaar verouderd is.
  Breng de discussie maar weer in leven trouwens. Is dit nu een remaster of een remake?"

  Hier zal het (helaas) eerder een ‘simpele’ remaster zijn. En dat is inderdaad een terechte opmerking. Het is de tijdsperiode van de eerste trilogy Crash Bandicoot en Banjo-kazooie (eind jaren ’90). Het is minder (letterlijk) rechtlijnig als de eerste Crash Bandicoots, dus waarschijnlijk meer futureproof, maar het is nog altijd af te wachten of het niet te houterig gaat aanvoelen, als ze gameplay gewoon gaan copy pasten.

 4.   
  Mark89NL's avatar

  Ik pre order hem sowieso waarschijnlijk dit keer een digitale versie want ik heb een beetje te veel disks hier leggen.