Microtransacties verdwijnen in de komende maanden uit Middle-earth: Shadow of War

Na al het gezeur en de controverse rondom de microtransacties van vooral Star Wars: Battefront 2, lijkt er voor ontwikkelaar Monolith en uitgever Warner Bros. geen andere keuze te zijn dan de microtransacties uit Middle-earth: Shadow of War te halen.

De in-game aankopen van deze game hebben niet veel impact op de gameplay, maar Monolith heeft toch ingezien dat het systeem de game niet in zijn waarde laat. Middle-earth: Shadow of War was eveneens onderwerp van discussie over microtransacties en de ontwikkelaar geeft nu toe dat het hart van het spel ondermijnt wordt. Het Nemesis-systeem is een belangrijk onderdeel in Shadow of War, maar door het kunnen aanschaffen van War Chests wordt er niet volledig recht gedaan aan de feature.

While purchasing Orcs in the Market is more immediate and provides additional player options, we have come to realize that providing this choice risked undermining the heart of our game, the Nemesis System. It allows you to miss out on the awesome player stories you would have otherwise created, and it compromises those same stories even if you don’t buy anything. Simply being aware that they are available for purchase reduces the immersion in the world and takes away from the challenge of building your personal army and your fortresses.
In een tijdsbestek van een paar maanden worden microtransacties volledig uit het spel gehaald. Zo kun je vanaf 8 mei niet meer met echt geld Gold aanschaffen. Heb je na die datum nog Gold, dan kun je dit tot 17 juli uitgeven en na die datum wordt je overgebleven Gold omgezet naar in-game items. Na 17 juli is de mogelijkheid om de Market te bezoeken en War Chests aan te schaffen tevens verdwenen.

 1.   
  OnOwned's avatar

  Natuurlijk heel erg fijn dat ze het doen, maar de grootste hype om deze game is natuurlijk allang voorbij. En dat betekent dus ook dat er nog maar weinig mensen echt geld uitgeven een half jaar na de release. Beetje laat dus.

  Ook begrijp ik niet waarom het tot 17 juli moet duren om alles te stoppen. Je kan toch per direct de mogelijkheid om echt geld te gebruiken eruit slopen. En dan desnoods tot 17 juli de mogelijkheid houden om die Gold Coins uit te geven. Maar goed het gebeurt in ieder geval dus jeej.

 2.   
  Tom's avatar

  Inderdaad een beetje een overdue zet. De imagoschade die ze opliepen met het geklaag over microtransacties heeft waarschijnlijk zijn repercussies al door laten schemeren, waarom dan nu nog terugkrabbelen? Interessante zet, op zijn minst. Misschien willen ze focussen op een nieuwe reeks DLC die wellicht binnenkort onthuld wordt?

 3.   
  BozeBever's avatar

  Tom schreef, "Inderdaad een beetje een overdue zet. De imagoschade die ze opliepen met het geklaag over microtransacties heeft waarschijnlijk zijn repercussies al door laten schemeren, waarom dan nu nog terugkrabbelen? Interessante zet, op zijn minst. Misschien willen ze focussen op een nieuwe reeks DLC die wellicht binnenkort onthuld wordt?"

  De schade is al geleden. Net als bij No Man’s Sky is het imago zo erg geraakt dat stug doorgaan niet lukt ben ik bang. NMS had het voordeel dat er al veel geld binnen was gekomen, volgens mij heeft Shadow of War dit niet. Beter overnieuw beginnen, afstappen van het ‘Shadow of’ en opnieuw marketen. Er is nog voldoende vraag naar LotR, kijk alleen al naar de nieuwe Atilla Total War LotR mod.

 4.   
  Steamturtle's avatar

  Maar goed en nu? springen we allemaal massaal weer op de game? ik verwacht het zelf niet