‘Below verschijnt dit jaar nog op Steam en Xbox One’

Kwam Capybara Games vorige week nog uit met een zoveelste statement dat Below nog altijd in de maak is, blijkt de onafhankelijke ontwikkelaar nu een serieus lanceringsschema aan te houden. Naar het schijnt, moet de game dan t贸ch dit jaar verschijnen op zowel Steam als Xbox One.

Tenminste, als we creative director Kris Piotrowski’s houding tegenover Engadget mogen geloven. Een concrete releasedatum werd in hun gesprekken niet vrijgegeven, maar schijnbaar mikt het ontwikkelteam nu op een verschijning 茅rgens dit jaar. Een derde in de reeks jaren die genoemd werden als potentieel lanceringsraam.


Het roguelike grottenspel Below werd anno 2013 al aangekondigd als een Xbox One-exclusive op Microsofts eigen persconferentie. Later werd de game weliswaar ook toebedeeld aan Steam, maar daarna verscheen en verdween het spel talloze keren van de radar. Capybara Games hanteerde eerder release-beloftes voor 2015 en 2016, die overduidelijk niet nageleefd werden. In 2016 werd Below voor het laatst uitgesteld, waarna het weer maandenlang stil bleef rondom het project. Tot nu dan.

Wij van GamersNET zagen en speelden een vroege versie van het mysterieuze spelletje anno 2014, wat zonder twijfel interesse los wist te wrikken. Ben je benieuwd naar wat die beloftes toen zo sterk maakte, dan ben je van harte welkom bij onze hoopvolle hands-on van Below, stammende van Gamescom vier jaar terug.

 1.   
  NLegendkiller's avatar

  De Tweet van vorige week waar jullie naar verwijzen is later geplaatst dan de bron waar jullie nu naar verwijzen, dus de tijdslijn klopt niet helemaal 馃槈

  Neemt niet weg dat mijn enthousiasme voor deze game wel een beetje is wegge毛bd. Duurt allemaal wel erg lang, dus hoop dat de game me nog kan overtuigen.

 2.   
  Tom's avatar

  Klopt, ik zag het inderdaad wat laat passeren. Gezien het nieuwtje van laatst, vond ik echter wel dat dit nog wel de moeite waard was om te pushen.

  We proberen kort op het nieuws te zitten, maar in sommige gevallen lijkt het me geen slechte zaak om nieuwsfeiten alsnog later te delen, mochten we ze gemist hebben.

  Enthousiasme hier is overigens ook deels wegge毛bd, maar ik blijf hoopvol voor Below. Er zijn inmiddels alweer een heleboel sterke roguelikes verschenen, maar deze heeft wel de potentie een eigen charme naar het genre te brengen. Benieuwd hoe dat uit kan pakken, vooral door dat vele uitstel.