Vicepresident van Twitch ontslaat 25 topmedewerkers via Google Hangouts

Voor streamingdienst Twitch leek alles ten alle tijden van een leien dakje te gaan. Groeiend publiek, een succesvolle overname door Amazon en een alsmaar bredere insteek qua content en mogelijkheden. Klinkt goed, maar zelfs aan de top komt er ooit een eind aan die achtbaanrit. Volgens industriegeruchten ontsloeg Twitch’ vicepresident van content, Michael Aragon, gisteravond ongeveer vijfentwintig prominente werknemers uit onder meer community- en marketingsectoren.

Onder die ontslagen werknemers blijken meerdere grote namen te zitten, die al vanaf het prille begin van Twitch (voorheen bekend als Justin.tv) aanwezig zouden zijn geweest. Zo meldt eSports-expert Rod Breslau op Twitter dat het zou gaan om meerdere bekende gezichten uit het competitieve circuit, zoals Overwatch-commentator FishStix en fighter-professional Justin Wong.

Opvallend is daarbij dat het ontslag zelf nogal gehaast en geïmproviseerd overkwam. Michael Aragon scheen de werknemers direct de deur uit te sturen via een gezamenlijke Google Hangouts-oproep, terwijl hij zelf niet eens in het hoofdkantoor aanwezig was. Zij die ontslagen werden, moesten meteen opruimen en wegwezen. Een woordvoerder onder de ontslagen krachten sprak daarbij, enigszins treffend, over ‘ge-Amazond zijn’.


Waarom de topman plots veel invloedrijke werknemers de deur wijst, is niet officieel uit de doeken gedaan. Andere stemmen in de industrie spreken wel van goede carrièrekansen voor concurrenten als Mixer en YouTube Gaming, die na Twitch uit zijn op eenzelfde soort stream-succes.

Mocht je zelf — ondanks al dit geroezemoes — nog wél bij Twitch willen blijven hangen, vergeet dan niet dat ook wij van GamersNET meermaals per week onze avonturen uitzenden op het platform. Volg ons knusse Twitch-kanaal voor live-perikelen van nieuwe games en veel gezelligheid. We beloven niemand op afstand te ontslaan.

  1.   
    NoobAssPlayer's avatar

    1 april?

  2.   
    Tom's avatar

    Lijkt erop van niet. Vanuit Twitch’ kanalen is het bijzonder stil rondom dit nieuws, en een aantal van de grote getroffen oud-medewerkers lijken ook niet plots naar voren te komen om te verklappen dat het een grap was. Jammer.