Ook Pokémon GO grapt op 1 april; alle Pokémon tijdelijk in retro-saus

Hoewel velen de game inmiddels als ‘morsdood’ af zouden schrijven, is niets minder waar; Pokémon GO leeft nog altijd voort op duizenden smartphones, al doet het dat vandaag de dag toch iets anders dan gebruikelijk. Ook de mobiele Poké-game is namelijk ingesprongen op 1 april, en doet dat aan de hand van aardig nostalgische sprites

Wie gedurende deze zondag zijn of haar Pokémon bekijkt via de app, zal merken dat de normale 3D-plaatjes zijn vervangen met de 2D pixel art van weleer. Blokkerige, platte plaatjes voor de beesten die je ooit in drie dimensies hebt mogen vangen.


Naar verluidt functioneert de applicatie in wezen verder naar alle verwachtingen, zij het dan met her en der een verwijzing naar de ‘oude’ Pokémon-spellen.

Een goede reden om de Pokémon-app weer eens aan te slingeren, of heb je het bestaan van een trainer alweer even geleden opgegeven?

  1.   
    LightFasher's avatar

    Duizenden? Alleen in ons dorp zijn er al ruim 200 en nog minstens zoveel die niet in onze appgroep zitten. Alleen in een grote stad verwacht ik daarom al duizenden spelers. Wellicht zelfs een miljoen in Nederland :P.

    Ik vind het iig en geslaagde grap 😀

  2.   
    fantasyfreak's avatar

    Was dat hele Pokémon GO dan geen 1 april grap? 😛

    Nee leuk dat ze dit doen, maar hier in de dorpjes zijn niet veel Pokémon te vinden dus voor mij was er niet veel aan. Ik heb vorige week de app van mijn telefoon gehaald 🙂

  3.   
    Grolschje's avatar

    Het ziet er gaaf uit

  4.   
    MikeGevers's avatar

    Ik hoop oprecht dat er na 1 april nog een optie komt om tussen de oude en de nieuwe sprites te schakelen 😛

  5.   
    J.W.'s avatar

    Ik vind die pixel art wel grappig.

    En ook hier in de omgeving wordt het veel gespeeld.

  6.   
    Steamturtle's avatar

    een mooie grap van hun en inderdaad nog het liefst dat we dit kunnen houden.