Streamer bereikt hoogste rang in Sea of Thieves; niet iedereen even tevreden

Voor het worden van een ‘Pirate Legend’ in Sea of Thieves, moet je wat overhebben. Het behalen van reputatierang vijftig met alle drie de verschillende facties, is immers niet niks. Twitch-streamer Robert ‘Prod1gyX‘ Paz wist het echter te flikken, aan de hand van veel grinden en een helpende hand van kijkers en omstanders.

Met de status van Pirate Legend kreeg Paz als een van de eerste spelers ooit toegang tot de Tavern of Legends, een unieke plek in de wereld van Sea of Thieves, waar ook weer unieke avonturen uitgedeeld worden. Het precieze bereiken van deze plek was nog een aardige puzzel, maar Paz wist het uiteindelijk te laten zien op zijn livestream:


Een aardige prestatie, maar toch is niet iedereen even blij met Prod1gyX’ gewonnen status. Op verschillende officiële fora en social media probeert men de hashtag #NotMyLegendaryPirate gaande te krijgen, omdat Paz niet altijd even ‘eerlijk’ speelde in zijn avontuur naar de endgame.

Doordat de streamer andere groepen spelers het werk bijtijds voor hem liet doen, en alleen op tijd inschakelde om de reputatiepunten mee te pakken, vinden veel spelers Paz’ manier van spelen niet toereikend voor het zijn van een piratenlegende. Ergens voelt het als een smiechtenactie, maar tegelijkertijd past dat dan ook wel weer bij het leven als zeerover.

Wat jij? Is het terecht dat Prod1gyX de eerste Pirate Legend is geworden, of had hij beter niet kunnen boosten voor de status in Sea of Thieves?

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  shit man wat een kleine kindere tegenwoordig

 2.   
  Tom's avatar

  Ik snap het verhaal van beide kanten wel weer. Enigszins is hij een echte piratenkoning door anderen voor hem het werk te laten doen, anderzijds lijkt hij ook écht niet goed te zijn in het spel. Na al die uren streamen snapte hij nog steeds sommige kernelementen van het spel niet goed. En dan voelt het juist weer scheef als Rare van hem een in-game standbeeld maakt.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  oke tom dan is het een ander verhaal ik dacht dat dit om misgunnen ging

 4.   
  Tom's avatar

  Ik denk dat veel mensen het die kerel ook niet gunnen. Alleen niet vanwege zijn primeur, maar meer de incompetentie die hij daaromheen toont. Hij komt soms over als een Broseph die anderen het werk voor hem laat doen, terwijl hij zelf niet bijzonder kundig is.

  Dat voelt gewoon wat raar om dan verheven te worden tot de eerste piratenlegende, al is er zeker wel wat voor te zeggen wat betreft de manier waarop hij het heeft gespeeld.