Not Tonight zet post-Brexit Verenigd Koninkrijk in een apart daglicht; verschijnt deze zomer

Het officieel worden van de Brexit ligt alweer even achter ons, maar wat brengt de toekomst het Verenigd Koninkrijk na deze keuze? Het politiek beladen spelletje Not Tonight maakt er een aardig dystopische show van. In het spel van indie-ontwikkelaar PanicBarn speel je een ‘persoon van Europese komaf’, waardoor je mogelijk het land uit wordt gezet. Tenzij je snoeihard aan het werk gaat voor de overheid, welteverstaan.

Gameplay-technisch speelt Not Tonight als een tijdmanagementspel, met daarbij legio elementen uit rollenspellen en een vleugje avontuur. Dat alles komt samen in een tweedimensionale pixel-emulsie die een minder florerend Londen af dient te schilderen.

Die stijl, naast het spel an sich, werd vandaag uit de doeken gedaan in een officiële reveal trailer van Not Tonight, ook hieronder te bezichtigen:

Not Tonight moet in de zomer van dit jaar nog verschijnen op pc (via hoofdzakelijk Steam), Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het kenmerkt de eerste niet-smartphone gerelateerde verschijning van PanicBarn, alsmede de tweede titel van jonge uitgeverij No More Robots, na het recent verschenen Descenders.

Meer weten over Not Tonight? Vandaag lanceerde niet alleen de officiële website van het spel, maar werd ook een eigen Discord-server opgezet, alwaar geïnteresseerden toegang kunnen krijgen tot de beta-fase van de post-Brexit game.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren