Sea of Thieves wordt geplaagd door hackers

Tenzij je de afgelopen jaren onder een steen hebt geleefd, heb je wel gehoord van piratengame Sea of Thieves. Helaas geldt datzelfde voor cheaters, want ondanks dat de piratensimulator geen écht competitieve game is, beginnen valsspelers hun intrede te maken.

De voordelen die deze spelers willen behalen, omvatten veel van de standaard-hacks: automatisch op hoofden richten bij het schieten, door muren heen kunnen kijken en schatkisten op afstand onthullen. Interessanter dan de hacks zelf, is wellicht dat Microsoft claimt dat zijn Univeral Windows Platform-bescherming hacker proof is.

In andere UWP-games zijn minder of geen klachten over hackers te vinden, maar Sea of Thieves is met ruim twee miljoen spelers (mede dankzij de Xbox Game Pass) de grootste game van de afgelopen tijd die gebruikmaakt van Microsofts beveiliging. Het is dan ook waarschijnlijk dat cheat-onwikkelaars op de bandwagon zijn gesprongen en hun geld hebben proberen te verdienen aan de populariteit van de game.

Xbox One-gamers hoeven zich meestal natuurlijk geen zorgen te maken over hackers, maar Sea of Thieves bevat cross-play. Daarom kunnen pc-cheaters het Xbox One-bezitters wel degelijk moeilijk maken om plezier te halen uit de piratengame. Piraten zijn wellicht onbetrouwbaar, maar over goddelijke vermogens beschikken ze over het algemeen niet.

Echter, komende dinsdag (als Sea of Thieves twee weken uit is) verloopt de Xbox Game Pass van veel spelers die de proefperiode speciaal voor deze game hebben geactiveerd. De verwachting is dan ook dat de spelersaantallen vanaf die dag enigszins zullen gaan dalen, vooral omdat het gebrek aan content een aantal gamers teleurstelt. Laten we hopen dat de cheaters onder de mensen vallen die binnenkort het piratenparadijs verlaten.

 1.   
  Tom's avatar

  Eerlijk gezegd nog niks van gemerkt, al is het natuurlijk ook minder snel te spotten in Sea of Thieves dan zeg een PlayerUnknown’s Battlegrounds. Geen killcams, weinig handvaten om wangedrag mee te spotten.

  Heel erg benieuwd of dit inderdaad binnenkort toe of af zal nemen, zo met het verlopen van de Game Pass proefabonnementen.

 2.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Dit kon er nog wel bij! Rare gaat het zwaar krijgen om men weer te overtuigen om de game (weer) te spelen/kopen de komende tijd.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Toch wel jammer altijd van die hackers… Ik snap persoonlijk ook de lol niet om het spel voor anderen te verpesten en iets te winnen op een oneerlijke manier. Waar is de uitdaging die je uit een spel verlangt dan?!

 4.   
  Tom's avatar

  Bij enorm veel games zou ik ‘de fun’ er wel van inzien, maar in Sea of Thieves stukken minder. Je krijgt, in tegenstelling tot andere games, geen drol voor het neerschieten van spelers.

  Sneller schatten vinden zou nog enigszins nuttig zijn, maar het is niet alsof je daar heel snel ‘beter dan de rest’ mee wordt. Je hebt alleen net wat sneller een nieuw zeil aan je schip hangen. Weinig reden om moeilijk te doen met hacks, imho.

 5.   
  BozeBever's avatar

  Echter, komende dinsdag (als Sea of Thieves twee weken uit is) verloopt de Xbox Game Pass van veel spelers die de proefperiode speciaal voor deze game hebben geactiveerd. De verwachting is dan ook dat de spelersaantallen vanaf die dag enigszins zullen gaan dalen, vooral omdat het gebrek aan content een aantal gamers teleurstelt.

  Ik ben erg benieuwd naar deze cijfers. Ook naar de cijfers van Game Pass in zijn algemeen. Denk dat rare zich rijk waant, maar dat echt bijna niemand er daadwerkelijk voor heeft gelapt…