Sea of Thieves trok in eerste week ruim 2 miljoen spelers

De verschijning van Sea of Thieves zal veel gamers niet ontgaan zijn. Voor het eerst sinds tijden weer een ambitieuze, nieuwe titel uit het Xbox-kamp; daar kijken we tegenwoordig wel van op. En onder de grote getalen spellenspelers bleek daar ook niet de minste animo voor; Sea of Thieves trok in diens eerste week na launch maar liefst twee miljoen spelers. De helft daarvan kwam voort uit dag één.

Via het officiële Xbox Wire-kanaal maakte Craig Duncan, aanvoerder van ontwikkelstudio Rare, de heugelijke cijfers bekend. De spelers worden daarbij bedankt voor hun aandacht en inzet, met daarbij een belofte dat Sea of Thieves de komende tijd alleen nog maar door zal groeien.

In de blogpost van Duncan zelf is helaas niet te vinden hoe veel mensen de game daadwerkelijk gekocht hebben. Onder de miljoenen gamers zullen immers nog veel (proef)abonnees van de Xbox Game Pass schuilen, die natuurlijk geen directe aankoop op het piratenspel hebben gedaan. Logischerwijze zullen Microsoft en Rare daarover niet te veel los willen laten.

Wél wordt verteld dat maar liefst 100.000 van de Sea of Thieves-spelers in de eerste week een poging deden om de game te livestreamen, wat cumulatief resulteerde in 10.000.000 kijkuren voor het spel in het algemeen. Wat dat betreft, blijkt Sea of Thieves inderdaad de stream-vriendelijke game waar menig gamer naar op zoek was.

Wij van GamersNET waren ook zeker te spreken over Sea of Thieves, al blijven we altijd snakken naar méér content in de waterwereld. Bovenstaande video review, alsmede de uitgebreide en geschreven Sea of Thieves review, zijn daar akte van.

Wat jij? Terechte cijfers voor Sea of Thieves, of zien we de spelersaantallen over een week kelderen, zodra proefabonnementen op de Xbox Game Pass massaal ten einde lopen? Schroom vooral niet om van je te laten horen over jouw visie op dit vaarwater…

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En hoeveel mensen hebben de game al niet terug gebracht en/of zijn ongeloofelijk teleurgesteld in Rare’s (en ik quote) most ambitions game they ever created. 🙄

 2.   
  Tom's avatar

  Je wilt zeggen dat Viva Piñata en Kinect Sports Rivals ambitieuzere spellen waren?

  Ik denk eerlijk gezegd dat de meeste spelers die daar voor huiverden, de game uiteindelijk geprobeerd hebben met de Xbox Game Pass. Dat staat ook in het artikel; dat Rare en Microsoft die cijfers niet uit de doeken doen.

 3.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Grootste teleurstelling van het jaar. Gelukkig heb ik op de reviews gewacht.

 4.   
  Tom's avatar

  Niet eens. Maar goed, dan zal je ook wel je oren/ogen dichtgeknepen hebben bij onze reviews, gezien wij vrij positief ingesteld zijn over de game en wat nog komen kan.

 5.   
  Mattiees's avatar

  grootste teleurstelling voor zo’n kwalitatief goede game is echt de grootste onzin inderdaad. Mocht dit de game blijven dan is het een prima game en kan je er een hoop lol mee maken.

 6.   
  Linkje's avatar

  Het is toch nog steeds in beta?

 7.   
  Drazo's avatar

  Linkje schreef, "Het is toch nog steeds in beta?"

  Nee de beta was de hele game.

 8.   
  Tom's avatar

  Linkje schreef, "Het is toch nog steeds in beta?"

  De game is sinds 20 maart officieel uit op Xbox One en Windows 10. De laatste beta was twee weekenden daarvoor alweer afgelopen.

  Misschien verwar je je over het feit dat veel gamers naar Sea of Thieves verwijzen als een ‘soort Early Access’. Ergens voelt dat ook zo, maar heel letterlijk genomen, is de game gewoon ‘uit’.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik vindt het apart dat er zoveel mensen zijn die uren lang geen andere speler tegenkomens terwijl ik alleen maar andere spelers zie.

 10.   
  Heccer's avatar

  Tom op andere www zijn ze het niet zo eens met goed hij is nog steeds bugie en heb zelf niet gedaan dat is wat ik lees op net en Reddit

 11.   
  Steamturtle's avatar

  gelukkig door de gamepass gespeeld en geen 60 euro aan verspild. Maar daarbij gezegd wil ik ook aangeven dat ik goede hoop heb dat Rare het hoofd door middel van updates vast wel boven water kan houden! het gaat jammer genoeg wel even duren voordat de community boven de tegenslagen uit komen.

 12.   
  Tom's avatar

  Heccer schreef, "Tom op andere www zijn ze het niet zo eens met goed hij is nog steeds bugie en heb zelf niet gedaan dat is wat ik lees op net en Reddit "

  Dat weet ik, maar ik kan me daar zelf niet bepaald in vinden. Ik snap de scepsis over content her en der, maar buggy? Laten we niet doen alsof het een Bethesda-game is; deze game draait bijzonder goed, zonder al te veel (gezonde) gekkigheid. In al mijn avonden heb ik nog geen game-breaking bugs gevonden.

  De mensen die roepen dat hier sowieso geen bal aan is, hebben naar mijn idee ook niet de moeite genomen met gelijkgezinden de zee op te gaan. Zodra je met een leuk team daadwerkelijk wat avontuur op oekt, kun je met gemak uren en avonden vullen met wat de game nu al is.

 13.   
  Mark89NL's avatar

  In je eentje is het saai maar met een goede crew kan je er lekker tegenaan vind ik. Het is een zeer leuk spel en ben er tevreden over. Gister wel een beetje lag gehad en een kist gevonden waar je dronken van werd.